lørdag 13. juni 2009

Jeg har fått meg nye leker...
... og de måtte testes i dag. I hvert fall bittelitt.

Til bursdagen min i forrige uke fikk jeg diverse utstyr for kakepynting. Jeg har ikke satt meg inn i metodene enda, men da jeg skulle lage en marsipankake i dag bare MÅTTE jeg prøve de nusselige utstikksformene for forglemmegei.

Kaken er til svoger Robert, som fyller 50 år i dag.


Kaken er vel ikke akkurat av det mandige slaget, og mange andre motiver kunne passet bedre til en ihuga fisker og "Byggare Bob".
Men - dette ble i hvert fall resultatet, og jeg føler meg heeelt trygg på at den i hvert fall smaker godt. Bunnene er rett og slett to flak rullekakebunn - praktisk, så slipper man å plundre med å dele en såpass stor kakebunn. Fyllet består av et strøk med bringebærsyltetøy, deretter vaniljekrem overstrødd med hakkede valnøtter. Hvit krem rundt hele kaka, og marsipan på toppen.

Det tvinger seg forresten fram en utenlandstur snart, ser jeg, for å få tak i skikkelige farger. Blå forglemmegei hadde unektelig vært bedre enn turkise... Jaja, nå gleder jeg meg til kveldens fest!

Hurra for jubilanten! Og god helg til alle sammen :-)


14 kommentarer:

 1. Å, den var nydeleg :) Fekk lyst til å ta meg eit stykke! Du er jammen flink!

  SvarSlett
 2. Det såg godt ut!
  Jeg hade en periode der jeg sku prøv meg på kakepynt og da var det på nippen at kjøpte di formene som du fått men det blev ikke av, trur jeg brukt pengene på garn istedentfor.
  Det er artig med kakepynting men jeg fant fort ut att det blir dyrt å innvister i før mange hobbyer. Det finnes så mange hjelperedskaper som man bare,vil, MÅ ha.

  SvarSlett
 3. Det var en nydelig kake og jeg er sikker på at den smaker deilig. Flotte former du har fått også.
  Jeg gikk på slik kakepyntingkveld for lenge siden og fikk en sprutepose med masse tuter samt farger i alle mulige varianter. Det ligger i skuffen ubrukt og fargene har jeg kastet, da de var utgått på dato. Men jammen blir jeg fristet til å prøve når jeg ser kakene dine.
  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 4. mmmmm.. såg deilig ut!!!!
  Flink du er til å pynte kaker, jeg heier mot gull på ferdig sjokolade krem jeg. Me strøssel på.
  Godt vi ikke alle er like!!!!

  Ha en kjempe flott helg da :D

  SvarSlett
 5. Flott kake, kan jeg smake? ha en fin fest..

  SvarSlett
 6. Så fin en kake!! Og den er pyntet med min favorittblomst. Vet du hvor kakepyntutstyret er kjøpt? For dette ønsker jeg meg også :-)

  SvarSlett
 7. Kjempefin kake! Høres god ut også:-) Ha en fin helg, hjertelig hilsen Hanne.

  SvarSlett
 8. Å, så fine former til kakepynting du har fått! Det er kjempeartig å lage kaker når man har litt stash å hjelpe seg med. Kaka ble jo flott og så lurt med 2 rullekakebunner. Det skal jeg prøve.
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 9. Flott og fristende kake! Hadde vært artig å ha slikt kakepyntutstyr. Det er vanskelig å dele så store bunner, så det var smart med rullekakebunn :)

  SvarSlett
 10. Hei Pludrehanne! Tusen takk for koselig melding i bloggen min. Da lo jeg, og du vet det skal ikke mye til för jeg brister i latter. Dette undertöyet skal jeg ta en titt på. Du vet jeg samler på dalahesten. Det har jeg gjort i hele mitt liv, og jeg har mange. Og så vil jeg si deg en ting Hanne. Den gang jeg skrev at du tok avataren og jeg sendte deg melding, så ble jeg lei meg. Da tenkte jeg; Dette skulle du ikke gjort Torunn, Gjort er gjort. Håper du tilgir meg. Med hilsen fra Torunn.

  SvarSlett
 11. Å så morsomt med mange fine kakapyntformer! De små forglemmegeiene var søte. Flott kake :)

  SvarSlett
 12. Slike leker har jeg også, men har ikke prøvd de ennå (fniiiis) Kaka ble kjempeflott, og takk for tipset om sukkerbunnen!

  SvarSlett
 13. Hvilket utland vil du ha farge fra? Jeg er i England og skal nordover om ikke lenge, saa... si fra om jeg kan hjelpe:)

  SvarSlett
 14. Torunn - ikke tenk mer på det! Selvsagt er du tilgitt - for lenge siden! Dette var en bitteliten bagatell, bare :-)
  Stina Ballerina - utstyret er kjøpt på Karisma i Glasshuset i Bodø. Merket heter Wilton.
  Elisabeth - tusen takk for tilbudet. Nå har jeg via en annen blogg oppdaget at Panduro selger fargegele blant annet i rosa og lyseblå, samt brun og bladgrønn næringsmiddelfarge. Jeg har bestilt litt derfra. Men tusen takk for omtanken - fantastisk hjelpsomhet her i blogg-verdenen! :-)

  SvarSlett