torsdag 18. juni 2009

Den beste ferieformen
Følger du med på TV2s serie "Jenter på hjul"?
Charlotte Mohn og Helene Uri tester flotte sykkelturer i Norge.

Første stopp var den overjordisk vakre Helgelandskysten.
(kanskje best kjent som "Himmelblålandet"...?)

I kveldens episode besøker de Hvaler.

Vår familie har feirert pr. pedal to ganger.
På Helgeland sommeren 2005, og på Nord-Jylland i fjor.
Det kan bare så til de grader anbefales!
Sommer i nesen, vind i håret og INGEN grunner for ikke å stoppe og utforske det som måtte pirre nysgjerrigheten. Du trenger nemlig ikke lete etter utkjørsler og parkeringsplasser (ja, jeg er vant til å feriere med bil og campingvogn).

At du får mosjon og soling underveis er bonus. Å stoppe for å ta en dukkert er verdens enkleste sak. Det gjorde vi blant annet på vei fra Skagen til Frederikshavn:


De voksne kan sågar unne seg en pils til lunsjen :-)
Her er mor sjøl på vei fra Torghatten camping en tidlig morgenstund:


Friere ferie får du nesten ikke.
Så - om du ikke har planlagt sommerens utflukter:
Pump opp sykkeldekkene og legg i vei!

(Du trenger IKKE sykkel i 20.000-kronersklassen. Det holder fiiint med en knallrød kjerringsykkel med sju gir, fotbrems og kurv)

Nå må jeg skynde meg å pakke alt det nødvendige til helgas store fotballturnering i Mosjøen (Kippermocupen) - sånn at jeg kan benke meg foran tv'en til kveldens "Jenter på hjul".
Tudelu!

15 kommentarer:

 1. Har nettopp komt inn fra en sykkeltur. Deilig og friskt.
  Skulle se programmet i kveld, men rakk det desverre ikkje. Syns det er eit koselig program.
  Ha en fin kveld
  Kos deg
  Klem

  SvarSlett
 2. Har ikke prøvd denne ferieformen, men måten du beskriver dette på, gjør at det høres fristende ut.
  Men jeg har faktisk vurdert å kjøpe meg ny sykkel, for min kjerringsykkel med tre gear har takket for seg. Så ingenting er umulig .............

  SvarSlett
 3. Psst, hiv dæ på sykkel`n no og stikk innom sjappa mi da ;)

  Containergirl

  Ha en vakker helg;)

  SvarSlett
 4. Så sant, så sant! Har vært på mange sykkelturer i Danmark og elsker det. I det siste har vi hatt med bilen også og leid sykler noen dager for å være litt fleksible. Men det er aller best å sykle. Bare så dumt det er nesten like dyrt å reise fem stk. med sykkel til Danmark - som en bilpakke for fem.

  SvarSlett
 5. Det ser kjempefristende ut å dra på tur med sykkel..........hadde bare kroppen min klart det :) Så foreløpig får jeg være glad det er mulig å kjøre bil på ferie ;) Jeg har en sykkel da, som blir brukt innimellom, men det ender som regel med at et kne låser seg. hehehe. Ha en flott fottball helg !!

  SvarSlett
 6. Jeg er også stor fan av Jenter på hjul. Det ser jo veldig fristende ut, men da måtte jeg nok bygge opp sykkelformen litt på forhånd :)
  Og du finner fram til så mange fristende oppskrifter! Har planer om å prøve noen etterhvert, men nå drar vi på ferie til Hemsedal så det får vente til etter ferien. Det ligger en award til deg på bloggen min. Ha en god sommer!

  SvarSlett
 7. Nå fikk jeg lyst til å dra på sykkelferie til Danmark!

  SvarSlett
 8. Så ut som en flott ferie det der...Ville bare stikke innom og ønske deg en flott helg, og si at det ligger en award til deg i bloggen min...God helg!Klem Tanja

  SvarSlett
 9. Her kan du se at jeg har prøvd kake oppskrifta di. Den ble kjempe god. http://dachsemor.blogspot.com/2009/06/kake-baking-og-sokker.html

  SvarSlett
 10. Nå fikk jeg veldig lyst til å dra på sykkelferie. Det er jo så koselig, akkurat som du skriver. Ihvertfall når solen skinner.
  Ønsker deg en fin helg, også ligger det noe til deg inne på bloggen min.

  SvarSlett
 11. Hei.Det så virkelig fint ut der.Jeg liker også å sykkle.Sykkler en del.Har ikke prøvd og vært på sykkelferie,kan ha tenkt meg det.Aina datteren min har vært på sykkeltur i Danmark for noen år siden,sammen med en annen fammilie.Ha en riktig fin helg.Bodil

  SvarSlett
 12. Dette så da veldig idyllisk ut ;). Jeg har bare fått med meg ett "Jenter på hjul", men har planer om å se de andre på web-tv. I går inntok ferien den dilldallske heimen, så nå skal det nok bli tid til sånt.

  SvarSlett
 13. Det ligger en award til deg på bloggen min. Den vil jeg gi til deg fordi du nesten daglig kommer med koselige innlegg om mat, klær, kremer og all verdens ting. Dette setter bloggingen min veldig pris på. Takk for hyggelig kommentarer.
  Klem Grethe

  SvarSlett
 14. Hei igjen.Jeg har en award til deg i bloggen min.Ha en fin Søndags kveld.Bodil

  SvarSlett
 15. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett