mandag 3. desember 2018

Silkemyke ingefærtrøfler


Nei, hva sier dere? Mandag er vel en perfekt dag for litt konfekt??

Dere som har vanket i pludrebloggen noen år, vet at jeg er glad i å lage godter. Her er noen lettlagde ingefærtrøfler med en fantastisk silkemyk konsistens, som smaker godt til en kopp kaffe. Perfekt vertinnegave.


Oppskriften har jeg funnet på godt.no 
Klikk deg inn der så finner du tips om andre smakstilsetninger.
Her står det også at kulene er holdbare i 6-8 uker, så du kan trygt lage dem nå om du skal ha dem til jul.

Hvite sjokoladetrøfler med syltet ingefær, ca. 25-30 stk.
250 g hvit sjokolade
1 dl fløte
20 g syltet ingefær - obs: må være av det søte slaget (ikke sushi-ingefær)

Melis eller kakao til å rulle konfekten i

Kok opp fløten. Trekk kjelen av platen og rør inn grovt hakket sjokolade. Rør til alt er smeltet og konsistensen er jevn. Finhakk syltet ingefær og bland den inn i sjokolademassen.
Sett blandingen i kjøleskap over natten.
Bruk en dessertskje/litt stor teskje. Ta litt av massen og form den inn i hånden. Du kan trille helt runde kuler, eller som jeg har gjort: la dem være litt tilfeldige i formen.
Sikt melis eller kakao over kulene og rull dem litt rundt i dette. 

Ved servering kan du ev. friske opp denne "pynten" ved å drysse på nytt. Tips: Til dette bruker jeg tesil med klype. Da er det enkelt å stikke tesilen ned i melispakken/kakaoboksen, hente opp en liten mengde og drysse over nesten som når man skal kakke asken av sigaretten (om det ble begripelig?).

Legg kulene i tett boks. Bruk matpapir mellom lagene.

Oppbevares kjølig, men ikke nødvendigvis i kjøleskap.







2 kommentarer: