onsdag 5. desember 2018

Kalender med ringvirkninger


I dag vil jeg fortelle om en helt spesiell adventskalender og en ung gutt med et stort hjerte.

Det startet i 2014 da bloggkollega Brit på Frøya ga sønnen Sigurd en helt uvanlig adventskalender: Hver dag fikk Sigurd en ny arbeidsoppgave (!) i adventskalenderen. Oppgavene var inntektsbringende, men pengene skulle gå til Plan Norge. Det kunne være snakk om salg av juletre fra egen eiendom, tombola, samle og pante tomflasker, bake og selge småkaker etc.

Målet var å samle inn 2.400 kroner, altså 100 kroner pr. dag fra 1. til 24. desember. Resultatet ble - hold deg fast: 33.800 kroner! Etter mye velfortjent oppmerksomhet ble resultatet fra 2017-kalenderen det dobbelte. Folk ble revet med av guttens giverglede. Det ble blant annet ekstra tombola på den lokale Coop'en etter at det kom inn 14 par hjemmestrikkede sokker for utlodning.

Nå er 13-åringen godt i gang igjen - for femte gang. Nå er det han selv som finner på oppgavene. Du kan følge aksjonen på facebook.

Kanskje kan dette inspirere til lignende påfunn i flere hjem til neste advent? 
Og kanskje får du, som meg, lyst til å støtte Sigurds aksjon? Det gjør du enkelt her (klikk på linken).

I år går pengene til barn på flukt. Tenk så mange barn som kan få glede av én kalender! Og hva en ungdom - og sikkert et helt lokalsamfunn i rike, trygge Norge - kan lære om det å dele.

Ekstra tips til dere som jobber i skolen: Plan International har også utviklet en digital kalender til bruk i klasserommet. Det går fortsatt an å slenge seg på!

1 kommentar:

  1. Tusen takk for framsnakking Hanne !
    Her er muligheten å gå direkte inn å støtte juleinnsamlingen til Sigurd
    https://www.plan-norge.no/innsamling/sigurds-juleinnsamlingaksjon-2018

    SvarSlett