fredag 27. november 2009

Majestetsfornærmelse


Freia (rettere sagt: Kraft foods) - hva tenker dere på? Endre på Kong Haakon, både i innhold og innpakning, helt uten folkeavstemming...??

idErik fikk en eske av yndlingskonfekten sin til farsdagen. (Gi med glede - du får sikkert smake selv)

Jeg la riktignok merke til at innpakningen var annerledes og prisen høyere, men at noen av de beste traverne skulle være skviset ut - det kunne jeg ikke drømt om. Flere av de nye bitene var lyse og etter sigende altfor søte. Og hvorfor i himmelens navn fjernet dere mokkabitene, om dere først skulle bytte ut noen?

Jeg aner selvsagt ikke hva Kongehuset syns om dette. Men jeg ble litt snurt.


Visste du forresten at Kong Haakon-konfekten ble skapt i kjølvannet av unionsoppløsningen i 1905? Under 2. verdenskrig var det stopp i produksjonen, men da rasjoneringen av sjokolade opphørte i 1950, ble produksjonen gjenopptatt - dog i beskjedent omfang. Kanskje ikke så rart at salget ikke skjøt fart med det samme - det ble lagt til 150 prosent sjokoladeskatt (!) på toppen av prisen fra fabrikk.

I dag produseres konfekten av Kraft Foods i Sverige.
Nåde dem om de rører eggelikør-bitene!


13 kommentarer:

 1. Ja, eller mandelsplittbitene...
  God helg til deg! :)
  -Hilde

  SvarSlett
 2. Ja, hva skal en stakkars vanlig nordmann gjøre, da? Vi har vel ikke så mye vi skulle ha sagt, verken i denne saken eller ellers i "demokratiet"?

  SvarSlett
 3. Eg syns seriøst at du bøøør ta en telefon til Hans majestet KONGEN eg!!!

  Det har eg ikkje oppdaget en gang!! Hmmm

  Ja ja men koos deg i helga ånyyyt den første julehelga!!

  klem Vibbedille ;))

  SvarSlett
 4. Jeg er fullstendig enig med deg. Det er helt uforståelig at de skal forandre noe som var bra. Selv er jeg glad i Sphinx, men finner ikke igjen favorittbitene mine. Nåde fabrikken om de forandrer på Gullbrød eller Cuba.
  Håper du får en fin helg.

  SvarSlett
 5. Huff då...
  God bitane vekke...
  Og så mokkaen då, den som er SÅ god!
  God 1.søndag i Adventshelg ;-)

  SvarSlett
 6. Så utroligt skipt at de er blitt byttet ut, er enig med deg i at dette var ikke bra :-)

  Ønsker deg en knallhelg :-)

  SvarSlett
 7. Ja, det er sant at denne konfekten ikke smaker som tidligere. :( Er det ikke oppi den dyten skal være også? Tror mye av sjokoladeproduksjonene har flyttet ut fra Norge.

  SvarSlett
 8. Lager de Norske Kong Haakon i Sverige....
  forundelig......
  Ha ei flott adventshelg Hanne!
  Klem fra Nordvika : )

  SvarSlett
 9. Skjønner ikke at de ikke kan la ting være som de er.. Dette er jo på en måte en juletradisjon (i hvert fall hos oss:-))
  Det er akkurat det samme med Twist.. For noen(mange) år siden, så forandret de innholdet i den også, og fjernet SELVFØLGELIG mine favorittbiter!
  Ha ei koselig adventshelg:-)

  SvarSlett
 10. Nå lages den i Tyskland, det stod om dette i Aftenposten for et par dager siden...Misnøyen var visst sterk med den svenske kvasivarianten. Jeg håper på en eske til jul, så jeg kan teste mulig godsmak!

  SvarSlett
 11. Så spennende innlegg! Ikke noe problem for svenskene å røre ved det som er norsk. Tenk om vi hadde kødda med surstrømmingen deres:)

  SvarSlett
 12. Award og utfordring til deg fra meg på bloggen min :)

  SvarSlett
 13. Ja, jeg fryktet at du hadde fått utfordringen før, og jeg skummet derfor bare over den første bloggsiden din, men pytt sann. Da kom du lett unna det denne gangen da :P Awarden var i hvert fall FULLT fortjent :D

  SvarSlett