onsdag 25. november 2009

Rekesnadder

Sist fredag var jentene våre avgårde for å shoppe, spise pizza og se "New moon". idErik og jeg hadde påtatt oss ansvar for å arrangere quiz i anledning Kulturdagan i Valnesfjord, men mat må man jo ha uansett, ikke sant?

Det passet godt å lage en voksen, hot og ikke altfor heavy middag (du verden, her ble det mye nynorsk, gitt...).Uten oppskrift komponerte jeg en rekepanne som viste seg å bli meget vellykket.

Utgangspunktet var en halvkilospose med frosne, ferdig kokte scampi uten skall.
Disse må få renne grundig av seg på kjøkkenpapir mens de tiner!
De tinte rekene ble marinert i en krydderpasta som heter Kapraw paste (Santa Maria) - en blanding av basilikum, chili og hvitløk.
Rekene ble surret i olje i varm og god panne.
Hvitløk, vårløk og rød snackpaprika i fine strimler ble deretter blandet inn.

Serveres med ris.

Snadder!

9 kommentarer:

 1. Dette både så og hørtes godt ut. Jeg har liksom ikke funnet min favoritt når det gjelder tilberedning av scampi, blir så smakløst synes jeg, men dette hørtes deilig ut. Jeg får prøve denne en dag :) Tusen takk for nok et godt tips. Jeg var innom her og snoket til meg oppskrift på papirposer tidligere i dag. Tusen takk for at du er så snill og deler så mye lurt og fint med dine lesere :D

  SvarSlett
 2. Dette så kjempegodt ut! Er så matlei for tiden, så jeg sliter med å finne på middager... jeg ender til slutt på noe med pølser.
  Men denne oppskriften skal jeg lage:-) Ser jo både sundt og godt ut! Takk for tipset:-)

  SvarSlett
 3. Jeg har gått og sett på disse scampiposene i matvarebutikken lenge, men har ennå ikke tatt sjansen på å kjøpe dem. Har samlet flere oppskrifter, men de ligger der fortsatt uprøvd. Kanskje jeg skal prøve din heller - den virker jo veldig enkel og god.

  SvarSlett
 4. Mmm, deilig! Denne skal eg prøve.

  SvarSlett
 5. Nå får jeg nok en gang erfare at det ikke nytter å gå inn på bloggen din når jeg er sulten . Det romler skikkelig i tomlern over dette deilige måltidet !! Elsker scampi og dette må prøves :) Takk for nok en oppskrift !!
  Ha en strålende ukeslutt :)

  SvarSlett
 6. Mmmm smakte litt æ-me øyan...det ser kjempe godt ut!
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 7. Det så godt ut, vi spiser ofte scampi med hvitløk og chilli, her i Nordvika.
  Klem : )

  SvarSlett
 8. Jummy, reker er snadder, og supert til middag!

  SvarSlett
 9. Hei Hanne.

  Takker såå mye for oppmuntrende hilsen fra deg for en stund siden. Styrkeklemmen tok jeg kjapt til meg:))) Det varmer.....

  Ha en strålende dag.

  SvarSlett