lørdag 14. november 2009

Den gode franske løksuppe

Ja, det var navnet på oppskriften jeg fant på aperitif.no i dag. Jeg har aldri laget løksuppe før, annet enn fra Toro-pose, men kanskje var det filmen forleden som ga meg tilstrekkelig virkelyst? Uansett hadde jeg ikke trengt å grue meg, for løksuppe viste seg å være svært enkelt å lage. Og deilig å spise :-)


En litt tilpasset oppskrift ble slik:

3-4 store løk i skiver (jeg delte løken i fire først, for å unngå veldig lange strimler med løk)
1/2 hvitløk, finhakket
2 ss smør
2 ss olivenolje
3 ss hvetemel
1.5 l kraft, evt buljong (jeg tilsatte to terninger Maggi klar kjøttsuppe og 1 terning grønnsakbuljong)
Salt, pepper, paprikapulver, timian

Smør og olje blandes i varm panne/gryte. Løkskivene surres til de er myke og gyldne. Rør i melet, og spe med varm kraft. La suppen koke i 8-10 min og smak til med krydder.

Egentlig skal man fordele den ferdige suppen i ildfaste suppeskåler, legge et stykke ristet loff i hver suppeskål, toppe med revet ost og gratinere ved 250 grader i ca. 10 minutter.


Jeg var imidlertid litt usikker på om våre skåler er ovnssikre, så jeg gjorde en vri og laget ostesmørbrød i stekeovnen av loffskiver med jarlsberg på. Disse serverte jeg ved siden av, så kunne hver især bestemme om man ville legge dem på suppen.

Det var ganske lurt, ettersom husets yngste ikke syntes løksuppe var verdens beste kosemiddag. (Løk og vann på en lørdag?!) Vi andre syns det var snadder!


12 kommentarer:

 1. Det såg deilig ut!

  God lørdagskveld!

  Klem! :)

  SvarSlett
 2. mmmm,dette skal testes ut av familien frankofil;)min samboer eier sammen med sine foreldre og søsken,en herlighet av en leilighet i Nice...så flaks for meg;)jeg elsker det franske,inkludert en god løksuppe...jeg har kost meg med ovnsbakt laks i kveld....fiskglad som jeg er....men nå når jeg tittet innom deg kjente jeg meg straks litt sulten igjen gett;)fortsatt god lørdagskvled til deg og dine:)klemmer fra Monja

  SvarSlett
 3. Dette var litt gøy, vi snakket her hjemme senest i går om at vi skulle lage løksuppe en dag snart. Da skal vi teste denne oppskriften.

  Ha en fin lørdagskveld!

  SvarSlett
 4. Mmmmmm, løksuppe, det er snadder det! Vi har ALLTID pizza på lørdag- jeg liker tradisjoner, sånn sett. Fredager, det er da vi skeier litt ut. Løksuppe ligger godt ann til neste fredag. Takk for tipset!

  SvarSlett
 5. Høres fortreffelig ut. Har aldri prøvd å lage løksuppe, men kanskje tiden er inne nå. Ostesmørbrød er sikkert bra tilbehør.

  Fortsatt god søndag.

  SvarSlett
 6. Løksuppe er en av mine favoritter. Den står ofte på menyen når det er en forkjølelse i anmarsj. Synes det er ganske virkningsfullt.... Når det gjelder brød og ost, pleier jeg ofte å riste loffskiver som jeg skjærer i terninger og legger oppi hver tallerken. har på revet ost som smelter i den varme suppen.

  SvarSlett
 7. mmmm..... så godt ut.
  Ønska deg ei fin ny veke
  Klem

  SvarSlett
 8. takk for deilig middagstips, løksuppe har jeg alltid hatt lyst å lage. Franske følelser kombinert med influensaforebyggende tiltak, jatakk! Fin og inspirerende blogg, dette!

  SvarSlett
 9. Suuuulten !!! Det så bare kjempegodt ut !! Og jeg er nok en av de som blir lett påvirket av alt det deilige du lager og poster i bloggen din :) Løksuppe er fantastisk godt, så denne oppskriften må gjemmes.
  Takk skal du ha !!
  Håper du får en flott uke :)

  SvarSlett
 10. Nå fikk jeg virkelig lyst på løksuppe igjen. Mange år siden jeg har lagd det og det er jo så utrolig godt. Jeg bruker også en skvett rødvin i. Kanskje jeg skal lage det i morgen.
  Takk for tips og ha en flott kveld.

  SvarSlett
 11. ÅÅÅÅ løksuppe er det evigheter siden jeg spiste! Fristet og nå blir løksuppe en kveld til meg og mannen tenker jeg!

  SvarSlett
 12. Nå har jeg prøvd løksuppe oppskriften din og den falt i smak her i huset.Tusen takk for flotte oppskrifter.

  SvarSlett