mandag 9. november 2009

Første gang. Andre gang. Jeg er solgt!


Min eldste datter - la oss kalle henne Bella - er HELfrelst på Twilight. Det resulterte i massivt press på meg, som vanligvis har nok med å stokke rette og vrange masker i en tradisjonell vrangbord. Ååååå - kunne jeg ikke strikke Bella's mittens?
Disse flettemønstrede vottene som den kvinnelige hovedpersonen har på seg i cirka to sekunder i den første Twilight-filmen, og som man altså må stanse dvd'en for å få øye på?

"Se her, jeg har printet en gratis oppskrift fra nettet", sa hun og viftet med papirene, og skyndte seg å legge til, listig og håpefullt: "Det er visst ganske tykt garn..".

Jo, garnet var tykt. Men oppskriften var engelsk. Og jeg har bare én gang tidligere strikket noe fra engelsk oppskrift, et par nyfødtvotter uten tommel...

Men se bare her, dere. Jeg fikk til! Riktignok med minutt-til-minutt-oppfølging fra mine støttekontakter på Hobbyboden (tuusen takk, jenter!), men ferdige ble de. Og de ser i grunnen ut slik de skal.

Første par ut var strikket i naturhvit Freestyle på pinne nr 5 (litt over tre nøster). De ble veldig smale.

Neste forsøk ble strikket i mørkegrå Eskimo (nesten fire nøster), fortsatt på pinne nr 5 - da ble de tykke, varme og gode - OG ligner veldig på vottene i filmen.

Nå har jeg piskantute meg bestemt meg for å strikke Bella-votter til meg selv også, men med kortere "skaft". Første gang. Andre gang. Tredje gang. Solgt!


34 kommentarer:

 1. Så fine de grå var!! Jeg begynte også på et par sånne, men mista motet da de ble veldig smale hos meg også.

  Nå skal jeg gå til innkjøp av eskimo og prøve på nytt. Som din datter er jeg like hekta på Twilight som henne. Jeg er dog ganske så mange år gamlere enn henne. :lol:

  Klem fra Trøndelag

  SvarSlett
 2. Så flotte de ble. Disse skal jammen jeg også prøve i garnet Eco fra Viking. Står jeg fast, kan jeg jo bare bruke tråden din på boden. Superdupert.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 3. Kjempefine!! -Jeg skal nok ikke prøve meg på engelsk oppskrift, men skal strikke meg litt enklere votter. :-))
  Ha en flott uke!

  SvarSlett
 4. Disse vottene er så lekre. Spørs om jeg må prøve meg på disse etter julegavesessongen.

  SvarSlett
 5. Kjempefine ble de! Gratulerer med vel gjennomført! Jeg har liggende garn til både nummer 2 og 3 klar, har bare et par andre ting jeg måååå gjøre først:-) Hjertelig hilsen Hanne.

  SvarSlett
 6. De er kjempefine !! Jeg skal i gang med noen nå, tenkte å prøve dem i perfect, men som du sier, kanskje jeg heller skal gå for eskimo? Uansett, slike skal jeg lage til meg selv, som en twilighter jeg er ...

  SvarSlett
 7. Kjempefine votter ja, jeg har strikket i kort utgave (se i bloggen min). Flere er på pinnene, ypperlig som julegaver.

  SvarSlett
 8. Kjempefine!!!!
  Sånne vil jeg ha også!!!!
  Jeg syntes de var veldig kule med langt skaft og i den lyse fargen:) Men engelsk oppskrift....hm! Det er så masse flotte engelske oppskrifter, så det er kanskje bare til å hoppe i det?!

  - og siden du har knekt koden, og har lagt det ut her...regner du vel med å få støttekontakt oppdrag for oss andre? hihi:)

  Ha en strålende uke!

  SvarSlett
 9. Wow, så fine vottene dine ble! Og du tar utrolig fine bilder :)

  SvarSlett
 10. Flotte votter, men tror aldri jeg hadde klart det ;)

  Har kjøpt oppskrift og garn til Paradoxical Mittens, men de tror jeg må spare til en dag jeg har mer tålmodighet enn vanlig...

  SvarSlett
 11. Så fine de ble! Kjekt med nye utfordringer, spesielt når man mestrer dem :)
  Takk for fin blogg, er innom hver dag og snapper med meg gode tips, inspirasjon og finurlige formuleringer ;)

  SvarSlett
 12. så gøy at du likte de, jeg synes iallfall de er kjempe gode, og Bella har rett i dat det er tykt garn og tykke pinner, så til raske går det!
  Håper du får brukt vottene mye fremmover!
  Ha en flott dag!

  SvarSlett
 13. Så flotte de ble, og så heldig datteren din er,som har en så strikke glad og flink mor....de ser varme og gode ut,og ikke minst er de fine å se på. BRA JOBBET:) takk for supert pynte ostekaketips under her også,det skal benyttes ved neste anledning her hjemme,så enkelt,men alikevel så dekroativt.....ha en fin start på den nye uken..klemmer fra Monja

  SvarSlett
 14. Nydelige votter, og artig beskrivelse av hvordan det gikk til å strikke dem!
  Jeg følger deg...

  SvarSlett
 15. De ble jo kjempefine. Har strikket de jeg og, i karisma og i merino. Blir smale, så eskimo er nok lurt å bruke. Har en vott som gjenstår, så får se om ikke jeg får strikket den før jul

  SvarSlett
 16. Synes det er veldig fint at du skal lage et par til deg selv jeg, Hanne.

  SvarSlett
 17. Sååå flink du er-innbiller mæ at flette mønster er sååååååå vanskelig....

  SvarSlett
 18. Kjempefine votter! Ser varme og gode ut:-) Men jeg må visst være ganske ut (i en alder av 29..), jeg aner ikke hva Twilight er..
  Nå som du har kasta deg utpå med engelske oppskrifer har du jo en helt ny verden av opppskrifter å ta av, og du vil raskt oppdage at du kan få til hva som helst på engelsk også:-)

  SvarSlett
 19. Nydelig fine votter, har lurt litt på desse ei stund eg og men det har blitt med det foreløbig!! Ha ein fin kveld:))

  SvarSlett
 20. De ble knallfine!!! Virkelig flotte! Oppskrift lagret... ;)

  SvarSlett
 21. Så flink du er, og så lekre dei var :)

  SvarSlett
 22. For noen flotte votter! Du kan litt av hvert du, Hanne.
  ;-)

  SvarSlett
 23. Pinne nr. 5 ? Det høres overkommelig ut. Og vottene ble superfine. Har prøvd engelsk oppskrift jeg også. Det gikk bra med et nødskrik, godt supplert med oversettelse av strikkeuttrykk utkjørt fra nett.

  SvarSlett
 24. Haha, ja jeg strikket dem til datteren i fjor vinter, etter å ha stoppet dvd-en, som du skrev. De falt så godt i smak at jeg måtte strikke seks par til - til alle venninnene. Men jeg slet med å finne riktig garn. Nå ønsker hun seg nye, og da skal jeg sannelig prøve Eskimo. Kjempefine votter da, flott passform og deilige og lange oppover armen. Og straks kommer den andre Twilight-filmen også...

  SvarSlett
 25. Så fine de ble! Har ikke sett Twilight jeg da, men slike votter kunne jeg tenke meg selv.

  SvarSlett
 26. Oj Oj! De var jo kjempelekre! Tror jeg må prøve meg på slike jeg også.
  Kanskje julegave til min niese som også er hekta på twilight!

  SvarSlett
 27. For en snill mamma!
  De ble knuselekre. Nå fikk jeg også lyst på.

  SvarSlett
 28. Hei Pludrehanne! Det var kjempelekre votter, og tusen takk for hilsen fra deg. Klem fra Asterix.

  SvarSlett
 29. Se der, ja. Tar du imot bestilling? :D

  SvarSlett