onsdag 4. november 2009

Fruktelig lekkert


Dette er en godbit med schwung over, som du enkelt kan trylle fram fra fryseren - forutsatt at forarbeidet er gjort, da: Enkel sjokoladekake servert med sorbet av mango og bringebær, og litt vaniljeis.

Oppskrift på kaken skal jeg komme tilbake til.

Sorbeten er enkel å lage:
Varm opp 2,5 dl vann og 80 gram sukker på svak varme, slik at sukkeret smelter underveis mot kokepunktet. Når sukkerlaken koker, tar du kjelen av platen og setter den til avkjøling.

Skvis 1-2 ss sitronsaft fra økologisk sitron og ha den klar til du skal blande sorbeten.

Mangosorbet
Skrell 2-3 mangoer, skjær fruktkjøttet fra steinene og mos fruktkjøttet med stavmikser. Bland inn litt og litt sukkerlake og sitronsaft - smak til underveis.

Bringebærsorbet
Følg samme framgangsmåte som for mango, men bruk 400 g halvtinte bringebær i stedet.

Sett pureen i fryseboksen. Rør i den hvert kvarter til den er frossen - det tar to-tre timer. Dekk den godt til hvis du skal oppbevare den en stund.

Før servering bør pureen stå på benken en liten stund, før du former lekre kuler ved hjelp av isskje og/eller melonjern.


13 kommentarer:

 1. Dette så virkelig friskt og godt ut. Har aldri prøvd å lage sorbet, men det hørtes engentlig ikke så vanskelig ut.

  SvarSlett
 2. Nam dette hørtes deilig ut. Takk for oppskriften, dette må prøves en gang :)

  SvarSlett
 3. FRISTENDE LEKKERT TIL ETTERMIDDAGS KAFFEN.
  Kos deg med den første november uka.

  SvarSlett
 4. Hei! På en liten vandring havnet jeg her på bloggen din. Akkurat den type blogg som jeg gjerne vil stikke innom hver dag. ;-) Da legger jeg deg til lista på bloggen min, hvis det er greit for deg. Ha en fin dag på Fauske. God klem fra Eirin

  SvarSlett
 5. Det var utrolig fristende. namnam

  SvarSlett
 6. DEt både så og hørtes himmelsk ut...bare så synd jeg verken liker kake eller sorbet...men vaniljeisen er jeg enig i ;)

  SvarSlett
 7. Hei.Flott blogg.Kom innom deg min mor har deg på blogglista si, å man blir jo nyskjerrig når man ser det er flere med navnet Hanne :) Treffer ikke så oftet på noen med samme navn.Litt morsomt er det å at vi har samme layout på bloggen vår ;) Titt gjerne innom meg.Legger deg til lista mi! Hilsen Hanne :)

  SvarSlett
 8. WOW, det så virkelig godt ut.Friske saker på en kald vinterdag:-))
  Klemz Sissel

  SvarSlett
 9. Det så deilig ut! Kanskje den kan lages med frosne skogsbær, så kan jeg rydde litt i fryseren...

  SvarSlett
 10. Ååå, for en deilig fristelse. Elsker dessert og alt som er søtt. Tenker og planlegger kalendergaver.svinser innom noen blogger i natt Og håper på noen flere ideer før fristen går ut.

  SvarSlett
 11. sol - ja, den kan helt sikkert lages med allslags frosne bær. Oppskriften fant jeg i KK, og da var den beregnet til mango. Jeg hadde lyst til å spe på med en smak og en farge til, så da eksperimenterte jeg med bringebær, med godt resultat.

  SvarSlett
 12. Virkelig fristende og faktisk er ikke sorbe det mest usunne desser alternativet heller:) Har noen oppskrifter fra Grete roede je ble inspirert til å prøve ut :)
  HA ei god helg Hanne

  SvarSlett