tirsdag 19. mai 2009

Takk for himmelsk mat, Elise!

Det er lett å gå på autopilot i matlagingen. De fleste familier har en håndfull middagsretter som går igjen. Vi også!
Men jeg er glad i å lese oppskrifter, og prøver å ta meg bryet med å følge nye oppskrifter med ikke altfor lange mellomrom. Da gjelder å handle alle ingrediensene som hører med, ellers blir det fort den vanlige, trygge (litt kjedelige?) smaken.

Hos Elise i bloggen Glade dager har jeg nettopp lært meg en ny middagsrett. Den ble prøvekjørt i dag, og kommer garantert til å dukke opp på middagsbordet vårt flere ganger:

Ovnsbakt laks med cashewnøtter, ledsaget av en salat med couscous, ruccola og mango, og en deilig yoghurtdressing smaksatt med honning og ingefær.
Det skal sies at oppskriften tilsa koriander i salaten, men det fikk jeg ikke tak i, så da ble det løpstikke, bladpersille og gressløk fra egen hage i stedet. Og det ble godt.

Jeg holdt på å glemme å ta bilde av herligheten før vi gaflet innpå, derfor er min kuvert litt mindre strigla enn Elises. Men smaken... Oh la la! Super gjestemat, dette. Sunt er det også.

Prøv denne, folkens :-)


17 kommentarer:

 1. Ser nyyydelig ut!! Jeg zoooomer inn alle oppskrifter jeg kommer over her i bloggeland:))
  Det blir som sagt det vanlige "kjedelige" til hverdags;/ Men det er jo like kjapt å lage spennende mat og da:) Så denne oppskriften skal jeg lagre:))
  Du får ha en fin kveld,klem:))

  SvarSlett
 2. Det så jammen godt ut!
  Takk for fin link :)

  SvarSlett
 3. Laks med cashewnøtter, og i tillegg deilig salat med couscous.... ja, det må jo bare bli godt.
  Det så fristende ut.
  Ha det så fint!
  Klem Gry : )

  SvarSlett
 4. Denne retten virka deilig. Skal jammen prøve en gang
  Ha en fin kveld
  Klem

  SvarSlett
 5. Hei Hanne. Så bra at oppskriften falt i smak. Din kryddermix høres super ut. Løpstikke har jeg aldri testet og har aldri sett det andre steder enn i mammas fryseboks. Det må være deilig å ha tilgang til noe så sjeldent i egen hage!

  SvarSlett
 6. Ser nydelig ut. Det er sant at vi går litt i den samme gamle kjedelige matlaginga. Da er blogging fint, eg tør påstå at eg har blitt ei bedre husmor etter at eg oppdaga blogglandia.
  Og så litt skryt til dine oppskrifter. I går baka vi dine Pølsebrød/rundstykker. Dei vart først servert til middag, seinare til kvelds, og jammen så var det ingen vei utanom, gutane ville ha dei til frokost idag og til niste. Dermed så vart det eit stort innhogg, og det som vart sendt i frysen i går er der ikkje lenger. Takk for fin oppskrift, det blir ikkje andre rundstykker heretter.
  Laila

  SvarSlett
 7. Mmmm, det så jammen godt ut!!

  SvarSlett
 8. Ser kjempegodt ut - som de fleste av oppskriftene til Elise gjør!

  SvarSlett
 9. Mmmm, du vet å friste! Det både så og hørtes godt ut!

  SvarSlett
 10. Hei!

  Da fikk jeg endelig tid til å besøke deg. Nå har jeg sittet å tittet på bloggen din i en halvtime tror jeg. For en koselig blogg, og så mange herlige oppskrifter:) Tenker nok jeg skal prøve meg på en av de en dag:)

  Ha en flott langhelg.

  SvarSlett
 11. Denne retten ser veldig god ut, den skal jeg prøve!

  SvarSlett
 12. Oi, det så supergodt ut! Alle tips som rokker litt ved den ganske kjedelige hverdagsmaten tas imot med stor takk!
  Og takk for tips for opprusting av trøtte føtter. Må testes!

  SvarSlett
 13. Det ser deilig ut!
  Perlene har jeg kjøpt hos Perlemama på Triaden i Lørenskog, der er det masse fint.
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 14. Mmmm, nå ble jeg sulten....

  SvarSlett
 15. Dette såg bra ut, men med mine fortsetter med å gå ned i vekt tror jeg at jeg vil holde meg unna honning og nøttene, men ellers var det mye lurt å ordne med:) Trivelig blogg å besøke Hanne, mye fint og mye nyttige tips:)

  SvarSlett
 16. Det så deilig ut Ha en fin Kr himmelfartsdag Bodil

  SvarSlett