søndag 10. mai 2009

Kampen om saccosekken


Dette er - av atskillige åpenbare grunner - ingen interiørblogg. Derfor tør jeg å innrømme at vi eier og bruker saccosekker. En kanelfarget cordfløyelssekk, og en i blå dongeri.

Vi har sågar laget et eget begrep rundt det å finne akkurat rette sitte-/liggestilling i sekken: "Å, nå hadde jeg en sånn perfekt sacco-dett - kan ikke du gi meg fjernkontrollen?"
En perfekt sacco-dett regnes som gyldig latskapsgrunn her i huset, men må ikke brukes i utrengsmål. Da blir man gjennomskuet.
(For dere som ikke behersker dialekten: "dette" som i "falle.")

Det var hustrig i huset da jeg stod opp i morges. Jeg ville ha en stille, behagelig stund med strikketøyet, og fyrte derfor opp i ovnen. Jeg dro saccosekken bort til ovnsvarmen, og bare koset meg mens jeg ventet på at resten av huslyden skulle våkne, og det etter hvert skulle bli tid for maledugnad med tiendeklassingene.

Etter en stund fikk jeg behov for en kopp te, og gikk for å lage den. Og hva møtte meg da jeg kom tilbake til saccosekken...?


Det ser da vitterlig ut til at Susi har hatt en perfekt sacco-dett? Jeg hadde i hvert fall ikke hjerte til å flytte henne.


12 kommentarer:

 1. Takk for hyggelig hilsen. Jeg ønsker deg en deilig ny uke og forhåpentligvis litt varmere...
  Klem H

  SvarSlett
 2. Saccosekker er så gode og varme å sitte, så jeg skjønner pus godt. Jeg bakte tynnbrødet ditt på fredag og det ble skikkelig godt - nam! :-)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for kommentar i bloggen min.
  Den dongerisaccosekken ser berre lekker ut. Sikkert deilig å sige ned i.
  Ser at du har prøvd deg med å smelte serviettar inn i stearinlys. Det er mange år sidan første gongen eg gjorde det. Eg bruker faktisk baksida av ei spiseskei når eg smeltar inn stearinen. Det er enkelt og lett. Legg den berre på komfyrplata og varmar skeia. Har også gjort det på juleverkstad på skulen.Elevane hadde heller ikkje noko problem med å få dette til:-)

  Ha ein fin søndagskveld.

  SvarSlett
 4. Forstår godt at Susi datt ned der, det så skikkelig behagelig ut.
  Ha fortsatt fin kveld!

  Ps, storbandsuppen var kjempegod ;)

  SvarSlett
 5. De kattene er ganske lure... forstår godt at du ikke hadde hjerte til å jage den bort.
  Ha ei flott maiuke Hanne!
  Klem Gry : )

  SvarSlett
 6. Så koselig den katten så ut til å ha det. Saccosekker er deilige å sitte i, men de blir verre og verre å komme seg opp av.

  SvarSlett
 7. klart katten vil bestemme, det er menneskene som bor hos den ikke omvendt,- slik tenker katter...
  og du, oppskrifta er lagt inn i rabarbrainnlegget...
  god klem og takk for koz hilsen...
  magny

  SvarSlett
 8. :-))) og det sies at disse dyra er menneskenes beste venn??? ja ja.... ser nå litt vel egoistisk ut den der da gitt. men saccosekk det har jeg også hatt ja, du den var god å sitte i, helt til det gikk hull på den og alle kulene ramlet ut :-((

  SvarSlett
 9. Sacco-dett - for et herlig uttrykk :-)

  SvarSlett
 10. Så herlig, skjønner godt katten okkuperte saccosekken jeg :-)

  SvarSlett
 11. Forstår godt at pus "datt ned" i saccosekken. Såg skikkeleg herlig ut. Koser seg nok max der =)

  SvarSlett