søndag 24. mai 2009

Den beste turkompisen


Markedet for teknisk, overpriset og såkalt pustende turtøy er - i mine øyne - et av de beste eksempler på hva markedsføring kan utrette. Det er likevel en gåte at SÅ mange synes det er greit å betale 3.500 kroner for en jakke. Og like mye for buksa.

For meg er turliv noe enkelt. Noe som ikke kan betales med penger. Og pustingen - den står jeg vel selv for, i motbakke som i unnabakke?

Da jeg oppdaget turtøyprodusenten Stormberg fant jeg endelig noen som forstod meg. Jeg kom hjem. Til enkle, funksjonelle plagg som dekket mine behov, verken mer eller mindre. Noe som varmer, noe som stopper vinden, noe som lar kroppen min røre på seg. Plagg jeg er glad i - ikke redd for. De koster ikke mer enn at jeg trygt kan fortsette mine turvaner med å bære kvasse pinner til bålet, sitte tett inntil flammene, sette/legge med ned på nuppete berg, søle litt kakao eller fiskeblod. Ja, du vet. Turliv.

Da jeg senere så en annonse for Stormberg, måtte jeg le. Jeg syntes de trakk spikeren på hodet. Og fritt etter en elendig hukommelse, det lød omtrent: "Andre lager klær for dem som skal til Nordpolen. Vi i Stormberg lager klær for alle dere andre."

Denne lette vindjakken fra Stormberg har vært med på et utall turer siden jeg kjøpe den i 2004. Nest etter idErik og jentene - bedre turkompis får jeg ikke. Den har akkurat de lommene jeg behøver, ikke masse mikkmakk og finurligheter. Den knitrer ikke, tar omtrent null plass i sekken, holder vinden ute og varmen inne. Jeg syns den er verdens koseligste turplagg.

Senere har jeg kjøpt en lysende rød hverdagsparkas derfra, som holder vinteren ute og motet oppe. Herlig!

Jeg ble ikke mindre glad i Stormberg da jeg leste en artikkel i nyeste nummer av Hjemmet. De har intervjuet eks-rusavhengige Siri Dahl som fikk verdigheten og selvtilliten tilbake da hun fikk jobb hos nettopp Stormberg etter å ha sonet en fengselsstraff. Det viser seg at Stormbergs filosofi er at minst 1/4 av arbeidsstokken skal være mennesker som ellers ville slite med å få innpass i arbeidslivet.

Hurra for mennesker som bryr seg og gode turklær man har råd til!18 kommentarer:

 1. Helt enig - Stormberg er supert! Jeg har bare en fleece-jakke foreløpig og ungene har noe, kjempegod kvalitet til en pris vi alle kan leve med:-) Skjønner godt du er glad i turkompisen din, og den røde var også fin! God tur, hjertelig hilsen Hanne.

  SvarSlett
 2. Heisann..
  Ja, jeg har også oppdaget Stormberg. Flotte plagg, og kvalitet og priser som vi liker...

  Ha en supergod søndag! Her skinner solen, og det er på tide å få seg ut og nyte....

  Goklem fra Hildegunn

  SvarSlett
 3. tusen takk for besoeket i bloggen min:) er helt enig med deg naar det gjelder turtoey!!

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelig besøk i bloggen min. Jeg er heller ikke så voldsomt hagemenneske lenger, kanskje derfor villblomstene tar overhånd, bortsett fra de er så vakre.
  Takk for flott info om Stormberg. Har aldri hørt om de før, men med den policyen de har, bør en handle der.
  Ha en fin søndag og en flott uke.

  SvarSlett
 5. Ja, vi liker også Stormberg, men må innrømme at Haglõfs også er i topp-sjiktet. Fleecen til Stormberg holder absolutt det den lover og da er vi fornøyd. Så flott at de i tillegg har en så flott filosofi ang arbeidsstokken - HURRA!!
  Ha en fin søndag.

  SvarSlett
 6. Heia stormberg!
  Nå vet jeg hvilket jakkemerke jeg skal lete etter når jeg skal handle ny jakke :-)

  SvarSlett
 7. Så bra skrevet!
  Er så enig:) jeg har også flere Stormbergfavoritter,flotte plagg!
  Ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett
 8. Heisann..ja vi har oppdaget Stormberg vi også. Med små i huset må det klær til som tåler både det ene og det andre

  SvarSlett
 9. Smart! Neste gong eg skal ha klede til utebruk skal eg sjå etter Stormberg. Det er jo lekre klede også, så då kan det vel ikkje bli betre?

  Ha ei fin veke!

  SvarSlett
 10. Min beste turjakke er fra Stormberg. De klarer å kombinere det praktiske og faktisk ser det okei ut også ;-) Godt og informativt skrevet. Visste ikke at de fordeler arbeidsstokken slik de gjør. Det står respekt av slikt.

  Nyt kommende uke. Det er snart slutt på våren og sommeren står for tur.

  Klem fra marit

  SvarSlett
 11. Takk for hilsen i bloggen. Du har også funnet deg det beste turtøyet i verden.

  SvarSlett
 12. Ja, så flott Hanne! Jeg er enig med deg!
  Synes det er helt forferdelig at man tror at turklær er beder forde at de koster flesk...
  Jeg greie meg med en gammel anurakk og dongeribukse da jeg var ung...og hadde mange flotte turer.
  Ha ei flott uke!
  Klem Gry : )

  SvarSlett
 13. Hurra- helt enig Hanne!! Har stormberg selv jeg:))
  Har gått mange turer i helgen å sanket rakved som jeg strør om meg i hagen:))
  Klem:)

  SvarSlett
 14. Flott skrevet, Hanne! Er absolutt enig med deg. Når jeg trenger noe nytt turtøy skal det bli derfra. Sliter fremdeles på noe gammelt jeg. Liker det som er rimelig og praktisk. Stormberg holder jo til i nærheten så da kan jeg samtidig støtte det lokale næringlivet. Har også stor respekt for deres sosiale profil.

  SvarSlett
 15. Hei Det er ikke altid det dyreste som er det beste Det er ikke noe som heter dårlig vær Men dårlig klær UT PÅ TUR ALDRIG SUR Ha en god dag Bodil .

  SvarSlett
 16. Hei.
  Først må jeg si takk for at du la igjen en hilsen til meg! Det er selvfølgelig alltid hyggelig å få en hilsen, men det beste var faktisk at jeg fulgte linken og oppdaget denne perlen av en blogg!
  Her har jeg kost meg masse og kommer garantert tilbake! Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 17. Hoppsi hoppsi

  Så sant som det er skrevet, og det er veldig godt skrevet. Takk til Stormberg for flotte rimelige klær, og for god holdning når det gjelder å rekrutere folk som ikke har lett for å få seg jobb andre steder! Fortsett i samme bane :o))

  God pinsehelg til bloggeier Hanne :o))

  SvarSlett
 18. Hei Hanne

  Takk for flott og inspirerende bloggpost. Hyggelig å se at vi har truffet både deg og mange av de som har gitt kommentarer til bloggposten din!

  Noe av utgangspunktet for at jeg startet Stormberg var at funksjonelt turtøy på midten av 90 tallet var så dyrt, og alltid utviklet for ekstremaktiviteter. De fleste av oss skal ikke på ekspedisjon eller bestige Mount Everest. Vi skal ut på tur i den varierende og spennende norske naturen, og da er det praktisk og funksjonelt turtøy for hele familien som gjelder:-)

  Det er også hyggelig å se at dere er opptatt av vårt sosiale engasjement. Det har jeg skrevet mer om på min blogg: http://blogg.stormberg.no/

  Takk igjen for mange gode ord.

  Hilsen Steinar, Stormberg grûnder

  SvarSlett