tirsdag 31. desember 2013

Nytt år forut. Hvilke muligheter!


Er alt i livet mitt så bra som det kan få blitt? Og er jeg den best tenkelige utgaven av meg selv?

Jeg svarer nei på begge. Og ikke bare fordi det er nyttårsaften og tid for kavalkader og forsetter. Jeg innrømmer når det skal være at jo, jeg har idealer jeg ikke klarer å leve opp til. På enkelte områder mangler jeg til og med idealer.

Dette må ikke feiltolkes: Jeg går ikke rundt i evig misnøye. Jeg lar meg ikke paralysere av at det ideelle blir det godes fiende. Jeg er et ganske godt menneske som lever et ganske godt liv, og med det er jeg naturligvis langt på vei.

Men jeg har tro på utvikling.
Jeg har tro på min egen endringskraft.

Et årsskifte er en naturlig anledning til å gjøre opp status. Oppsummere det som har vært, planlegge det som skal komme, vurdere om kursen trenger justering hist og her.

Jeg gikk ut med brask og bram i Ryddeåret 2013. Som mine faste følgere la merke til, ble dette svært systematisk fulgt opp et godt stykke ut i året, og så ble det tilsynelatende stopp. Jeg skal gi dere en ordentlig oppsummering på nyåret - ble det noen varige resultater, og akter jeg å videreføre denne "satsingen"? (herlighet - høres ut som et offentlig dokument...!)
Jeg tenker tilbake på hva som har vært høydepunktene i 2013.
Tre fellesnevnere går igjen:
De har foregått utendørs.
De innebærer samvær med bra folk.
De handler om å se resultater av hardt arbeid.

Så da sier jeg til meg selv: Mer av sånt!

Av det mer praktiske slaget akter jeg å:
Kaste mindre mat
Gi pludrebloggen nytt design - hvis jeg tør. (jeg ser jo for meg at alt rakner og hele sulamitten forsvinner hvis jeg endrer noe i oppsettet. Beroligelser og gode tips mottas med takknemlighet.)


Og med det vil jeg takke alle bloggvenner for følget i 2013 og ønske dere et strålende 2014. Jeg setter stor pris på all respons dere gir, og gleder meg til å fortsette bloggingen. Pludrebloggen har jo faktisk et femårsjubileum rett rundt hjørnet!

PS1: Etter å ha fullført dette blogginnlegget, kom jeg på å se hva jeg tidligere har blogget ved årsskiftet:
2010
2011
2012
2013

PS2: Apropos det å se resultater av hardt arbeid: Her har jeg MYE å hente på å holde fokus mens jeg jobber, stenge ute adspredelser, "get my stuff done", komme i mål og så ta helt fri etterpå. Ta fri og gå ut og treffe bra folk. Ikke bli værende på facebook. Hører du, pludrehanne?!PS3: Jeg likte forresten denne listen med overkommelige "bli litt sunnere"-nyttårsforsetter.


 

2 kommentarer:

  1. Ønsker deg og dine et vakkert og godt nytt år! :)

    SvarSlett
  2. Sier som Sommertid, bloggen din gir masse inspirasjon og rom for ettertanke. Titter nok innom igjen i 2014 også. :)

    SvarSlett