torsdag 12. desember 2013

Saltkringler


I denne søte juletid lider man ingen sukkermangel, akkurat. Som ei venninne sa på facebook her om dagen, da temaet var julebakst og deigsmaking: Nå må jeg snart sette opp en saltstein her.

Hjemmelaget saltsnacks er utrolig populært. Bare prøv, enten du har gjester, eller tar det med deg som en vertinnegave. Dette er også en veldig hyggelig julegave.

Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på salte mandler og Union Square cafe bar nuts - anbefales fortsatt!

Ikke alle tåler nøtter. Og selv om nøtter inneholder sunt fett, er det jo også mange som kvier seg for kaloriene de tilfører.

Her er en oppskrift på hjemmelagde saltkringler. Det var husets 18-åring som fant idéen på Tines hjemmesider. Der hadde de laget saltstenger og krydret med salt og karve.

Julie laget fine, små kringler, kun med eggepensling og et saltdryss. Det er litt plunder med formingen av kringlene - deigen blir klissete og du vil trenge å vaske hendene noen ganger underveis - men alt i alt er dette ganske lettlaget. Det kan kanskje lønne seg å ha det litt kjølig ved arbeidsbenken.

Du trenger:
1 pakke NÅ paideig fra Tine
1 egg
Salt (flaksalt eller kversalt, mos saltet lett i morter, så det ikke blir så store biter)

Sett stekeovnen på 225 °C.
Rull ut deigen og pensle den med sammenvispet egg og dryss med salt.
Bruk pizzahjulet og skjær strimler i ca. 0,5 cm bredde. Del strimlene i ca. 12-15 cm lange biter. Tvinn deigstrimmelen og form den til en liten kringle. Legg på bakepapirkledd brett - de hever nesten ingenting og kan ligge ganske tett.

Stekes i 5-10 minutter - pass på, de blir fort brent.

Oppbevares i tett boks. Denne porsjonen fyller en stor matboks (og bør gjemmes på et lurt sted hvis den skal vare...)
1 kommentar:

  1. Oi, dette så spennende ut, det må prøves! Takk for tipset! :)

    SvarSlett