mandag 30. desember 2013

Den bitteminste julegaven


Julie holdt oss på "sprekkferdigavnysgjerrighet"-benken i dagene før jul. Plutselig dukket det nemlig opp bittesmå, helt flate og nærmest vektløse gaver i pakkehaugen. Og ikke bare det, men likedanne gaver til "alle". Hva i all verden kunne det være?

På tradisjonell julaftens-manér ble vi beordret til å åpne de likedanne gavene samtidig. Og se hva vi fikk: De yndigste, håndsydde bokmerker til å træ på boksiden!

Slik gjør du:
Klipp to like store hjerter. Det er viktig at spissen på hjertet er rettvinklet, for det er inni denne du skal putte boksiden. Akkurat dette bokmerket har en ca. fem cm lang rett kant.
Er stoffet tynt/mykt må du gjerne stryke vlieseline på vrangen.
Hvis du ikke bruker vlieseline, og stoffet er av en type som kan rakne, bør hjertebuen kastes over.
Men ifølge Julie, som fant tipset via Pinterest, var bokmerket opprinnelig laget av filt - noe som vil gjøre både vlieseline og overkast unødvendig.
Legg stoffbitene vrange mot vrange. Sy sammen langs de rette sidene.
Jo løsere stoff, jo tettere søm bør du bruke.
Lager du bokmerke av filt kan du rett og slett sy med brodergarn og rette sting, slik at sømmen blir en del av dekorasjonen.

Her har Julie gjort det hele for hånd - for det ville jo avslørt ALT hvis hun ba om hjelp til å bruke symaskinen.

Dette er den perfekte gave å sende i posten. Det vil også være en ypperlig aktivitet på håndarbeidskafé, som jeg akter å gjenoppta i heimbygda mi på nyåret. Så følg med - det kommer flere bokmerker!


3 kommentarer:

  1. Ah, enkelt og genialt :)) så mange fine ideer du har i bloggen din!

    SvarSlett
  2. Så mange fine og kreative julegaver dere har hatt under juletreet i år. Denne var riktig søt :)

    SvarSlett