lørdag 5. september 2009

Gaveposer

Boka "Brukt på nytt" er full av ting du kan lage av brukte materialer. Blant annet gaveposer.
Jeg har lenge tenkt jeg skulle prøve dette, ettersom jeg syns gaveposer er en hyggelig innpakningsmåte, men ferdige poser er gjerne usaklig dyre.

I dag hadde jeg bruk for en gavepose, så da slo jeg til. Jeg har riktignok brukt nytt papir, men pytt. Her kan man selvsagt være oppfinnsom og bruke kart, brosjyrer, avis-/ukebladsider, notepapir - kort sagt: all slags papir. Du kan til og med bruke dobbelt papir, slik at posen blir like fin på innsiden.

Dette er fort gjort og veldig enkelt (skjønt ikke helt liketil å forklare på trykk...).

Som mal bruker du ei bok (eller eske) som har samme størrelsen som du vil at posen skal ha. Klipp papiret med 3-4 cm "sømmonn".

Brett ned 3 cm på langsiden av papiret, inn mot vrangen. På den måten får du dobbel kant oppe på posen. Legg papiret rundt boka slik at denne doble kanten peker opp, kant i kant med boken. Lim fast kortenden på papiret, før du brettet sammen bunnen som når du pakker inn en pakke. Lag skarpe, nøyaktige bretter, og lim sammen i bunnen.

La limet tørke litt før du tar posen av boka.
Lag hjørnebretter slik at posen får firkantet fasong, og gjerne en "innoverbrett" midt på smalsidene. (hm - ble det begripelig? Du vet, den bretten som gjør at slike poser kan flatpakkes? Du skjønner det nok når du sitter med posen mellom hendene!)
Lag hull til hanker ved hjelp av hulltang (evt. tykk nål). Bruk hyssing, bånd eller garn til hanker - disse festes ved at du slår knute på hankene på innsiden.

20 kommentarer:

 1. Det var jo ein genial ide! Er enig med deg at det er koseleg med gaveposar, så dette må prøvast ut ein gong. Så snilt av deg å dela framgongsmåten med oss :) Ha ei fin helg!

  SvarSlett
 2. Smart idé! Det må jeg lage når jeg skal pakke bryllupsgave om et par uker. :)

  SvarSlett
 3. Så smart. Ser skikkelig fancy ut når en får gaver i gaveposer. Takk for en god ide :D

  SvarSlett
 4. Åh, så lurt! Takk for at du deler denne ideen med oss!

  SvarSlett
 5. Heisan!
  Den boka er nærmast uunværleg når du fyrst har ho. Eg har brukt fleire tips frå den boka, eg er heilt for gjenbruk, men det hender at eg brukar av nye ting òg..
  Posane dine blei skikkeleg fine! Det er mest så eg vil finna fram det eg har av papir sjølv, og laga mine eigne med ein gong :)
  Ynskjer deg ei fortsatt fin helg!
  Helsingar frå Siri

  SvarSlett
 6. Nå ga du meg en ide neste gang jeg skal pakke gaver.Kanskje alle får gavepose til Jul:)
  Tusen takk for at du ga meg den ideen!!
  God helg!

  SvarSlett
 7. Så flott Hanne! Det må jeg prøve, eller jeg er jo aktivitetsleder i Lauget, vi kan jo lage poser på neste møte. Ha en fin kveld!
  Klem Gry : )

  SvarSlett
 8. Å, så lurt da! Det var jo en kjempefin ide! Det må jeg prøve meg på en gang. Ha en flott lørdagskveld!

  SvarSlett
 9. Kjempefin idè! Jeg pleier å kjøpe, men synes som deg at de er usakelig dyre.
  Dette skal jeg jammen prøve!

  God helg til deg og dine!

  SvarSlett
 10. Superlekre gaveposer!!:) Takk for delingen!:) Morsomt med ting man kan lage av ting man gjerne har! Jeg er alt for dårlig på det, og skal herved sjekke ut den boka!!:)) Ha en fin helg, Hanne:))

  SvarSlett
 11. Takk for at du tok turen innom meg og tusen takk for at du delte en god ide. Du er så god på dele ideene dine. Tenkte å bake banankaken i morgen som jeg fant her på bloggen din:)

  SvarSlett
 12. Hei! Her kommer et lite spor fra meg, er på søndagsvandring i blogglandia. Likte veldig godt bloggen din! Og...så heldig at jeg skulle finne oppskrift på gaveposer!!! Kjempe smart!! Hang med helt til hjørnebrettingen...men det blir nok bedre når jeg sitter der med posen - har tenkt å prøve i dag!!!
  Ønsker deg en herlig søndag!
  Klem fra Lunalu

  SvarSlett
 13. Så smart!!
  Dette må jeg jammen meg prøve ut;)

  Ha en fin søndag, her skinner solen idag, til en forandring:)

  SvarSlett
 14. De gaveposene var jo geniale! Jeg skal gå rett inn og bestille boka. Har kikka på bloggen din. Den er kjempefin, og med så masse fine matoppskrifter. En skikkelig inspirasjonsblogg.
  :)

  SvarSlett
 15. Kjempelurt å lage selv, og så fine posene dine ble! Håper forresten at du hadde en fin tur på fjellet i regnværet på fredag (for det var vel deg jeg møtte like ved parkeringa i Medlieveien)

  SvarSlett
 16. Så flotte poser du har laget. Jeg kjøper når jeg finner på salg, men kanskje jeg må ta skrittet ut og lage noen selv. Så fin blogg du har, kommer snart tilbake.

  SvarSlett
 17. Disse gaveposene ble kjempefine, det vil jeg prøve neste gang!
  Også prikker da gitt, mitt favorittmønster over alle!
  Boka brukt på nytt er kjempefin, den og et gjenbrukskurs med Kathrine Gregersen fikk endelig fart på alle "lage-planene" mine!

  Cecilie

  SvarSlett
 18. Kjempe smart! Her er det jammen masse muligheter. Her kan vi nok sikkert kjøpe posene for ca 1 dollar, men hjemmelaget er absolutt best, og har så mange muligheter!

  SvarSlett
 19. Tusen takk for teskje-forklaring, da er det lett å følge. Dette skal jeg jammen prøve til adv.kalendere og julegavene.

  SvarSlett
 20. Så flotte poser! Det meste blir festligere med en slik forseggjort innpakning.

  SvarSlett