torsdag 3. september 2009

Fiskefavoritt


Fisk bør stå på menyen minst et par ganger i uka, synes jeg. Da gjelder det å variere, slik at ingen behøver å stønne "åh, vi har jo fiskekaker bestannnndig!"

Laks passer veldig godt i wok. Du kan også bruke en blanding av laks og steinbit, som her. Dette er fisk som "holder fasongen".

Jeg beregner én filet pr. porsjon. Fisken deles i delikate terninger og krydres nokså friskt. Jeg bruker rett og slett Knorr kjøtt- og grillkrydder. De krydrede fisketerningene stekes i litt smør i separat panne. Unngå å steke for lenge, da blir fisken tørr.
I wokpanne woker jeg grønnsaker som for eksempel små buketter av broccoli og blomkål, tynne staver av gulrot og paprika, løkbåter og oppdelte sukkererter. Et par kløfter hvitløk i tynne skiver og et dryss av hagens urter (bladpersille, gressløk og oregano) setter god smak.

Etter rask woking blander du inn den ferdigstekte fisken (bland foriktig, så ikke fisken går i stykker). Serveres med kokt ris.

God middag!


10 kommentarer:

 1. Dette så jammen godt ut. Takk for et godt tips :)

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelig kommentar i bloggen min :o)
  Denne retten så supergod ut, så den skal jeg nok prøve!

  SvarSlett
 3. Dette både høres godt ut og ser delikat ut, og jeg tar gjerne dette tipset med meg videre. Takk skal du ha. Jeg har tatt med meg et par andre andre matoppskrift tips også. :)

  SvarSlett
 4. fisk til middag er nydelig! i dag hadde vi den varianten du tipset oss om i "god mandagsmiddag" innlegget ditt:) uuuuuummmm fantastisk godt!

  SvarSlett
 5. Mmmmmm, dette så godt ut, så denne oppskriften må jeg spare på...

  Da er jeg hjemme igjen, etter to herlige ferieuker på Samos. Har hatt det helt fantastisk, og dagene har gått så alt for fort. Jeg reiste fra 40 grader, og det ble litt av et sjokk å komme hjem til regn og 12 grader... :-(

  I kveld har jeg den store besøksrunden, og prøver å få titte innom så mange som mulig... Tar tid, for dere har jo vært så flinke, og postet så masse flotte innlegg... :o)

  Ønsker deg en fin fredag, og en herlig kommende helg!

  Klemmer fra Hildegunn

  SvarSlett
 6. Mmm, så godt ut det også - akkurat som mange av de andre tingene du serverer oss! Vi skulle vært flinkere til å spise fisk, så tusen takk! Ha en fin helg, hjertelig hilsen Hanne.

  SvarSlett
 7. Det ser rett og slett nydelig ut! Her i huset er vi også glade i fiskemiddager. Jeg har prøvd å lage fiskewok, men jeg har alltid problemer med at det blir for "bløtt" om du skjønner hva jeg mener? Hele greia blir liksom kokt istedet for stekt. Aner ikke hva jeg gjør feil...

  Koselig blogg forresten! Håper det er greit at jeg legger den til i bloggrullen min så jeg kan finne veien tilbake.

  Klem

  SvarSlett
 8. Hei!
  Takk for kommentaren i bloggen min!
  Gøy at nye stikker innom.
  Koselig her hos deg.
  Jeg legger deg til i min bloggliste.
  Blir lettere å følge deg da.
  God helg!

  SvarSlett
 9. Det så virkelig godt ut!!! Enig i at fisk bør varieres. Jeg må bare si jeg setter STOR pris på de gode middagstipsene dine. Som også er enkle å lage til hverdags.

  SvarSlett