tirsdag 8. september 2009

Du stemmer vel?


Partipolitikk er ikke min fremste interesse, men jeg har selvsagt meninger om det samfunnet som jeg er en del av.

Jeg er utrolig takknemlig for å bo i et reelt demokrati og et velferdssamfunn som utjevner forskjellene mellom dem som har flaks og dem som har vært mindre heldige (genetisk, medisinsk, sosialt og økonomisk).

Et demokrati fungerer kun hvis det brukes av mange. Jeg har lest om land som har "straffeskatt" for dem som neglisjerer stemmeretten. Man må i det minste møte fram i valglokalet og dokumentere at man er klar over den muligheten man har til å påvirke. Så får det bli en privat sak om man stemmer blankt.

Jeg håper alle kjenner etter i magen hva de ønsker og hva de ikke ønsker, og avgir stemme ut fra det. Det er fortsatt noen dager igjen å forhåndsstemme på, og aller siste frist blir på valgdagen, mandag 14. september.

Fritt valg - godt valg!


7 kommentarer:

 1. Ja hva skal man stemme??Hm!!
  Syns dette er kjempevanskelig...
  Godt valg til deg og!

  SvarSlett
 2. jeg har allerede avlagt min stemme. Jeg stemte andre dag det var mulig å forhåndsstemme her i landet. Kan ikke muligehten til et snev av innflytelse gå unna meg. Ønsker deg et godt valg :)

  SvarSlett
 3. Jeg har også stemt :-) Godt med alt som er unnagjort!

  SvarSlett
 4. Så sant så sant. Men hva skal man velge?!! Jeg sitter her og hører på alle debattene, leser partiprogram, og finner alltid NOE jeg er enig med (nesten) alle. Jeg har nemlig ingen klar kandidat til valget. Dessverre. så det blir i å bestemme seg i siste liten.

  Men jeg velger å stemme ut ifra hva som passer meg og mitt liv i dag. SÅ DET SÅ !!!

  Ha et godt valg du også.

  Klem fra Marit

  SvarSlett
 5. Selvfølgelig skal man stemme! :-) Jeg satser på ett regjeringsskifte og stemmer høyre! :-)
  Jeg skal på valglokalet på søndag, etter at vi har vært i kirken og tatt imot 4 års- bøkene til tvillingene mine. Er i passe høytidsstemning da. Godt valg! :-)

  SvarSlett
 6. Hei Hanne!
  Stemme er avlagt. Har funnet ut at det partiet som er 100% enige med meg om alt rett og slett ikke finnes, så min taktikk er å plukke ut noen grunnleggende samfunnstema som jeg virkelig bryr meg om og stemme deretter. Å ta stilling til alle valgskampsaker blir rett og slett for mye. Jeg er tross alt en enkel fiskarjente!

  Godt valg:)

  SvarSlett
 7. Jeg har allerede stemt. Med ideologi til grunn i stedet for enkeltsaker, er det ikke så vanskelig :)

  SvarSlett