mandag 28. september 2009

Fortellinger om henne


Hva skriver kvinnelige forfattere om? Og hva tenker deres kvinnelige skikkelser?
Svaret er naturligvis: Alt mulig.
Men noen smakebiter kan du få om du besøker nettutstillingen "Fortellinger om henne".

Dette er en virtuell utstilling som presenterer ni jente- og kvinneskikkelser fra norsk litteratur de siste 150 år. Alle forfatterne er kvinner.

Til hver historie er det knyttet en rekke lenker for deg som vil lese anmeldelser, lære mer om forfatteren eller få et innblikk i tidsepoken som teksten er hentet fra. Du kan også teste egne kunnskaper i quiz, og få skrivetips.

Utstillingen er laget av Foreningen !les og KILDEN informasjonssenter for kjønnsforskning. Hovedhensikten er nok å få flere ungdommer til å lese (og skrive). Men "Fortellinger om henne" ga også meg leselyst!


Bildene er lånt fra nettutstillingen, og er tatt av Nina Rundgren.

5 kommentarer:

 1. Takk for hyggelig hilsen :o)
  Ei god uke ønskes deg også!
  Syns det var en fiks ide du hadde med de bordskånerne! Det tipset kommer jeg nok til å bruke når jeg blir ferdig m den hersens kofta! Hersens fordi jeg begynner å bli lei, og da går det treigt også....
  Jeg sendte deg forresten en vennlig tanke for litt siden da jeg bakte 4 brett m aniskringler og ku*nne stable de i høyde. Genialt!

  Vakre tanker fra K@ri*

  SvarSlett
 2. Så mange fine innlegg, og den eneste berengsningen vi kvinner har; er oss sjølve. Artige bordskånere, et tips til å kvitte seg med de i kork fra den gang da. Og for en kjempeposjon med fiskegrateng det lages ,-)

  SvarSlett
 3. Kari - så morsomt at du har skaffet deg stativ for stekebrettene, de er virkelig nyttige!

  Karna - ja, det er en diiiiger porsjon fiskegrateng, som gir oss mange middager :-)

  SvarSlett
 4. Jeg er vell hva en kaller lesehest, men er svært dårlig på kvinnelige norske forfattere. Bør kanskje skjerpe meg der ja. Sikkert mye god norsk litteratur.

  SvarSlett
 5. Spennende
  Leser min del ... Men er nok håpløs dårlig på Norske kvinnelige forfattere ...
  Kanskje bruke linken til å gjøre noe med det

  SvarSlett