lørdag 10. april 2010

Deilig kveitemiddag

Det er viktig å variere fiskemiddagene, og spennende å teste nye oppskrifter. Denne kveitevarianten fant jeg på Meny sine hjemmesider. Potetsalaten er min egen oppskrift.



Appelsinmarinert kveite, 4 p.
4 skiver kveite á ca. 150 gram
Marinade:
revet skall og saft fra 1 appelsin
¾ ts grovmalt pepper
2 ts salt
1 ts tørket estragon eller en dæsj hakket fersk estragon
4 ss olivenolje

Bland alle ingrediensene til marinaden. Tøm halvparten i et fat med litt kanter. Legg kveiteskivene oppi, og fordel resten av marinaden oppå skivene. La stå i romtemperatur ca. 2 timer.

Nå kan fiskeskivene enten grilles (bruk dobbel grillrist penslet med olje) eller stekes i panne med en ss smør.
Ha såpass høy temperatur at fisken brunes, men pass på at det ikke svir. Appelsinmarinaden har lett for å karamellisere seg under steking.


Serveres med for eksempel salat (issalat, agurk og paprika i min salat) og potetsalat.
Pga eggallergi i familien lager jeg potetsalat uten majones, og den er god.

Potetsalat uten majones8 mellomstore poteter
1-2 ss olje
2 dl lettrømme (kesam kan også brukes hvis du vil knipe på fettet)2 ss søt sennep
en skvis sitron
½ ts salt
¼ ts grov pepper
5 skiver sylteagurk
5 cm purre
1 eple

Bland dressing av lettrømme, sennep, sitron, salt og pepper. Smak deg fram til riktig krydring.
Kokte, avkjølte poteter skjæres i små terninger som vendes i olje. Dette for å unngå at dressingen trekker for mye inn i poteten og ”forsvinner”.
Sylteagurk, purre og eple deles i fine, små biter og blandes med poteten. Vær lett på hånden så du ikke moser poteten.
Hell dressingen over og bruk to skjeer til å ”løfte” sammen potet og dressing.


15 kommentarer:

  1. Kveite og fisk generelt er bare så nammis :D

    SvarSlett
  2. Dette så knallgodt ut. Takk for tips

    SvarSlett
  3. Takk for oppskrift - den er herved printet ut.
    Har masse kveite på fryser`n.
    Heldige er vi, som bor midt i "fiskematfatet" og har lett tilgang på prima vare :)

    SvarSlett
  4. Takk for kommentar, som jeg føler krever svar (dette kunne jeg skrevet mye om!)..
    Siden jeg ble alene med ungene har jeg forsøkt å få til det meste sjøl. Det er bare å tenke: "dette greier vi". Og det gjør vi jo, hvis vi prøver. Ja, jeg har felt min egen ved, men har kjøpt hos naboen innimellom. For det ER tungt, og tida strekker ikke alltid til.
    Nå var gammelsaga utslitt, derfor kjøpte jeg ny - ei lita, lettstarta ei. Min eldste syntes den var så kjekk at han MÅTTE begynne å felle i går ettermiddag - så nå slipper jeg unna med å bare kviste :)
    Så litt tilbake til fisken. Vi kjøpte hel kveite hos en lokal fisker - kr. 39,- pr. kg.
    Billig, god mat!
    Og når rekebåten kommer til kaia får vi kjøpt blodferske reker til kr. 50,- pr. kg. På fiskebilen tar de 110,-!
    Gleder meg til å prøve oppskrifta di.
    Og bare prøv motorsaga - kanskje du finner ut at det er gøy!
    God helg :)

    SvarSlett
  5. Sitter her å slurper. steike kor godt det der såg ut. Det blir desverre alt for lite fisk i hverdagen, ikke lett når man bor i skogen. Savner å kunne gå på kaia i Bodø, som før i tida. Fiskebilen er dyr og det er et dårlig alternativ for småbarnsfamileir med en inntekt.

    Men nyter bilder og drømmer og lettsalta torsk men potet, gulrot, bacon og smelta smør.. Flatbrød med smør på.. jaja, slurp. Ha en flott lørdag videre.

    SvarSlett
  6. Mmm det så utrolig nydelig ut. Har notert og lagret oppskriften, for den må prøves ut =)

    Håper helgen er fin!
    Klem C.

    SvarSlett
  7. Takk for godt kveitetips. Jeg har en porsjon kveite i fryseren, og den blir marinert i appelsin for dette må prøves.

    SvarSlett
  8. Takk for oppskrift,dette ser nydelig ut!
    Jeg er så glad i fisk, jeg føler at jeg blir mett på "riktig" måte når jeg spiser det.
    Dette skal prøves ut!

    Pernilla

    SvarSlett
  9. Tusen takk for oppskriften, og den ser god ut:) Vi spiser en god del fisk, og det beste ungene mine får er mormors hjemmelagete kveite med tilbehør:)

    SvarSlett
  10. Så heldige de er de som bor sammen med deg :)
    I dag er jeg heldig jeg også, for vi har fått masse fersk torsk i dag. Og kjæresten liker å eksperimentere med fisk. Kanskje jeg skulle blogge måltid og oppskrift jeg også? :)

    SvarSlett
  11. Å, så ut som en skikkelig deilig middag.

    SvarSlett
  12. Det så kjempegodt ut. Jeg må bli litt flinkere til å bruke fisk, er litt pysete når en stadig leser om at fisken i fiskediskene er gammel. Blir mest å bruke frossenfisk. Du har så mange andre gode oppskrifter også. Nå har jeg lagt meg som følger på bloggen din så jeg skal få med meg nye oppskrifter :)

    SvarSlett
  13. Mm, det så godt ut!
    God uke til deg Hanne!
    Klem : )

    SvarSlett
  14. Kveite er jo godt da .. :o)
    Potetsalat uten majones er mye bedre enn med .. alltid kjekt med nye oppskrifter.

    Ser ut som om påska har vært toppers for ditt vedkommende .. :o) Håper dagene etterpå også har vært det og at kommende uke blir bra!

    Klem!

    SvarSlett
  15. Den potetsalaten så deilig ut, og ingen majones er bra for den er jeg ikke noe glad i. Jeg kan sikkert bruke Dijon sennep med honning, for den er jeg så glad i. Oppskriften skrives herved ut.

    SvarSlett