fredag 16. april 2010

Could have been nice/Nice...


Det er ille for dem som sitter ute i verden og ikke kommer seg hjem.
Det er enda verre for islendingene som er direkte berørt.
Og aller verst for dem som blir akutt syke og ikke får livsviktig lufttransport.

Vulkanutbruddet på Eyafjallajökull skaper problemer på så mange nivåer. Og det er fornem nød å sitte i sluddbyger i Valnesfjord og ikke gå glipp av mer enn en ukes ferie på den franske Rivieraen.

idErik og jeg er i ferd med å skyte en hvit pil etter late vårdager i Nice. Vi skal/skulle reist i morgen. Vår aller første feriereise alene etter at vi fikk unger.
Jeg vet at mye kunne vært atskillig verre, men tillater meg å (forhånds)henge litt med nebbet når jeg tenker på hva som er i ferd med å forsvinne bak en askesky fra vest.

Frokost med ferske croissanter i solveggen.
Utflukt til Eze village - en landsby som visstnok ligger inne i en borg på toppen av et "fjell", med trange brosteinslagte gater, kaktushage og storslått utsikt.
Spasertur under palmene langs Promenade des Anglais.
Torgdag i gamlebyen.
Marc Chagall-museet.
Romantiske middager på koselige, små restauranter.
Fred, ro og total avslapning i nye omgivelser.

Ja-ja. Vulkanen roer seg, asken forsvinner, Côte d'Azur består og nye sjanser kommer. Og nå er i det minste leggene mine i tipp-topp vårshape ;-)
Og - for alt vi vet. Det kan jo hende vi kommer oss avgårde som planlagt, selv om håpet henger i et tynt snøre.16 kommentarer:

 1. Skjønner at du henger litt med nebbet ja..for her har dere planlagt, dagdrømt og vet ikke hva...
  så skjer det her...
  Mange blir drabbet av det her utbruddet..på en eller annene måte..vi får håpe det går bra midt oppi elendigheta..
  Og turen deres kan jo tas senere...håper jeg.
  God helg og så krysser vi fingrene....

  SvarSlett
 2. Det er absolutt lov å henge med nebbet når drømmen som var så nær kanskje blir borte. Men utrolig lite man kan gjøre med vulkanutbruddet som du sier. Jeg sitter å krysser fingrer for min tur som er planlagt i et år sammen med koret mitt. Vi skal etter planen reise onsdagsmorgen til Krakow. DET er jo MANGE DAGER TIL så vi håper og kryser fingrer å tær for at vi kommer av gårde - det samme gjør jeg for deg!

  SvarSlett
 3. Stakkars!!! Jeg har en mor som sitter fast i Spania. DET er vell ikke så ille når man er pensjonist. Skjønner godt at dere henger med nebbet!

  Marte

  SvarSlett
 4. Krysser fingre og tær for at det ordner seg, selv om det kanskje ser litt mørkt ut. Mamma og venninen min som jeg deler leilighet med fikk spolert sine reiseplaner i går, men det er ikke noe å gjøre med. Det kommer da andre muligheter. Synes virkelig synd på de som skal på skoletur jeg, huff det må være kjipt å spare i flere år også blir alt spolert på grunn av en vulkan. Synes situasjonen er så uvirkelig jeg, tenk at en vulkan kan lamme så mye flytrafikk.

  SvarSlett
 5. Å, vet du Hanne! jeg synes det absolutt er lov å sutre litt. Trasig, trasig. Eneste trøsten er man ikke er den eneste berørte. Håper du får en fin helg, lell.

  SvarSlett
 6. Håper det ordner seg for dere! Var det deg som var nevnt på radioen? I så fall var det jo en bedre idè med hotell enn hagearbeid!

  SvarSlett
 7. Sender en trøsteklem.
  Ellers så kan du ta deg en flytur til Værnes, den strekninga er vel åpen :-)

  SvarSlett
 8. Trøste og bære seg er det jo lov til, Hanne:) Har vært der og skal ikke si ett ord mer om det!!! Hva med en tur på Hurtigruta, i badestamp og luksuslugar i stedet?? Klem...

  SvarSlett
 9. ååå...jeg hååååper ennå du kan dra med din kjære!
  Håpeklem fra
  Unni

  PS! Om det er noen trøst...du har den beste bloggen ;)

  SvarSlett
 10. Å,jeg hadde vært veldig lei meg om en ferietur til Nice ikke ble noe av, ja. Klart det finnes ferre ting, men dette er jo ditt liv og nærmest deg. Får håpe asken legger seg eller vindretningen endres så dere får dratt.

  SvarSlett
 11. Det er absolutt lov å henge litt med nebbet, men jeg krysser likevel fingrene for tur mot alle odds! :)

  SvarSlett
 12. Dette hørtes skikkelig surt ut. Tvi, tvi for at dere kommer dere av gårde.

  SvarSlett
 13. Ser ille ut.. :-(
  Men dokke er tross alt heime :-)

  Tross alt, ha ei vakker helg!

  SvarSlett
 14. Uff, eg håper at dere kjem dere avgårde! Er kjempe trist å måtte gå glipp av ein slik tur! Så skal krysse alt eg har :) hehe.

  Så flott adr deres er da ;-) Vi valgte navn sjølv, pga bryllupsdag den dagen, og pga plassen er rett over der vi feirer st.hans :) Så vart naturlig med St.hanstoppen :)

  Lykke til :)

  Godklem til deg Hanne :)

  SvarSlett
 15. Det er jo UTGJORT da!??!?!? Fort hvem hadde trodde at en vulkan oppi hutti heita kunne stoppe drømme turen!?? ER DET MULIG?!?

  Eg hadde vært POTTESUR eg!!!
  Men, eg håååper sjansen byr seg SNART og at dere får noen romantiske herlige dager i varmen sammen!

  Lykke til!

  Men, uansett, ha en herlig helg!

  Klem fra Vibbedille ;) OK, 2 klemmer da! ;))

  SvarSlett
 16. Uff, uff, uff. Dette var utrolig leit. Synes du tar det beundringsverdig tappert. Jeg tror jeg ville grått og grått og gått inn i en lang sørgelig depresjon :/ :( Neida, ville jo ikke det. Men håper virkelig dere kommer dere av gårde! Krysser alle fingre og tær. Klem Ellen :)

  SvarSlett