mandag 12. april 2010

Grenseløs beundring


Det er ikke ofte jeg blir så hektet på en tv-serie at jeg gjør "alt" for å få med meg hver eneste episode. "Ingen grenser" var et unntak.

I går gikk siste episode av serien om Lars Monsen på villmarkseventyr med elleve funksjonshemmede deltakere. Jeg skulle ønske serien varte dobbelt så lenge, for dette er programmer som ikke bare har vært veldig spennende å følge med på. Jeg føler at serien har gjort meg til et bedre menneske.


Jeg har fått hjelp til å se forbi funksjonshemmingen. Jeg har fått hjelp til å sette egne plager i perspektiv. Jeg har skjønt hvor glad jeg skal være for at jeg kan bruke naturen slik den ligger der. Og jeg har fått illustrert at det kan jeg også få til om begrensninger skulle oppstå.

Takk, NRK, for at dere har laget denne serien på skikkelig, anstendig NRK-maner.

Takk til Lars Monsen som turte noe jeg tidvis har gjemt meg bak en pute for å tåle å se (spesielt de glatte bergene i innspurten).

Og takk - takk - takk til den herlige buketten som sprengte sine grenser for åpent kamera!

PS: De som kaller dette freakshow har utvilsomt sett serien med helt andre øyne...


13 kommentarer:

 1. Jeg er helt enig med deg Hanne, dette var en fantastisk serie. Kjempe imponerende, og veldig inspirerende. Synd det er slutt.

  SvarSlett
 2. Må bare si meg enig.
  Jeg er mektig begeistret over disse flotte menneskene som sprengte sine grenser på denne turen :)

  SvarSlett
 3. Jeg er så enig, så enig! Jeg har sagt til meg selv at jeg aldri mer skal klage for noe.

  Takk for koselig hilsen hos meg. Jeg er i fred med å lage meg nye rutiner for å få skrevet hver dag. Når skriver du? ;-)

  Klem fra Eirin

  SvarSlett
 4. Helt enig. Jeg synes denne serien var kjempegod. Tenk alt de sleit seg gjennom. En fantastisk prestasjon.

  SvarSlett
 5. så enig så enig! Jeg jobber med folk med funskjonshemminger til daglig, og stor trives i det arbeidet! Og denne serien la det så fint fremm! For noen mennesker! Så utrolig flotte!

  SvarSlett
 6. Stiller meg bak deg, synes dette var en flott serie med flotte mennesker, som man får "godfølelsen" av så se, i motsetning til enkelte andre "reality-show"...

  SvarSlett
 7. Vi har sittet klistret i Nerklubben heimen også både mannen og meg. Blitt kjempe imponert, grått og flira sammen med dem. Deilig med en serie hvor teamarbeidet og lagånden var viktigste og ikke om å bli best. Hurra for fantastiske deltagere , for Lars Monsen og NRK. Jeg satt som deg og ønsket at serien skulle vart dobbelt så lenge!!

  SvarSlett
 8. Helt enig med deg Hanne ;o) Dette har vært en serie som virkelig har fått oss her i huset til å se med helt andre øyne, både på det ene og det andre. Det står så respekt av den gjengen som vi har sett, at det finnes ikke ord. Bøyer meg i støvet for dem alle sammen ! Og denne serien er vel egentlig det som kommer nærmest "reality", for dette er virkelig mennesker, som har klart å gjennomføre noe de fleste av oss ikke hadde "orket" uten mye mer uffing ( tror jeg da ) ;o))

  SvarSlett
 9. Enig med deg. Her har familien fulgt med. Datteren på 15 blir litt "flau" når pappa feller noen tårer. I går var det jeg som gråt. All honnør til deltagerne!

  SvarSlett
 10. Helt enig! For noen flotte folk med et vanvittig pågangsmot! :) Synd det er ferdig.. ;)

  For å få slike flytende etikketter, klikker du inn på etiketter-gadgeten. Og der kan du velge hvordan de skal stå. Tror det heter "sky" eller noe sånn.. ;)

  Ha en fin dag!

  Klem, cecilie

  SvarSlett
 11. Kjempefin serie, har ikke fått hver gang men har blitt mektig imponert.
  I går når Aleksander hadde senebetennelse/infeksjon gjorde at jeg forsto litt hva han går gjennom. Jeg hadde det samme som han i fjor sommer og hadde kjempevondt for å gå. Tenk han gikk så langt og den betennelsen han hadde var var jo egentlig ingenting for han, han som har CP i tillegg. Det er å ta seg av hatten for å klare å ha så godt humør når han slet som han gjorde.

  SvarSlett
 12. Helt enig med deg! Har forresten endelig kommet over noen av mine egne begrensninger, og fått somlet meg til å si tusen takk på bloggen min for den fine rosa sløyfegevinsten du sendte meg. Linket til deg i innlegget, håper det var greit?

  SvarSlett
 13. Helt enig med deg. Dette var en fantastisk serie. En serie som gjorde meg glad, og ydmyk. For det første var serien blottet og alt det andre reality-serier består av, den var befriende frisk, morsom og full at store øyeblikk. For det andre så var det en fantastisk gjeng mennesker, med et utrolig pågangsmot og livsgleder.

  Vi hadde nok alle mye å lære her.

  SvarSlett