mandag 19. april 2010

Varig møllsikret


Damene på Hobbyboden er de reneste garneksperter. Plutselig en dag ble jeg obs på en livlig diskusjon om Perle Krepp - et garn som mange av dem åpenbart savnet.

Jeg vet ikke når det gikk ut av produksjon, men diskusjonen fikk meg i hvert fall til å tenke på en pose olivengrønne garnnøster som jeg fikk etter en av svigermors loftsryddinger for mange år siden. Jeg hentet den fram.
Garnet er sikkert tredve år gammelt, trolig eldre. Det gjør ingenting. Ifølge etiketten er det nemlig "varig møllsikret".
Perle Krepp er videre "kamgarn spunnet av fineste merinoull. Spesialtvunnet. Ideelt til de peneste hekle- og strikkeplagg. Drøyt"."

Nå har jeg gått i gang med en genser til meg selv. "Plain and simple" heter oppskriften, og jeg fant den via bloggen Mönsterarkivet, som jeg varmt kan anbefale.
Fortsettelse følger, men kombinasjonen pludrehanne + pinne nr 3 tilsier at dette vil ta tid :-)18 kommentarer:

 1. Sjå her,ja.... Har nettopp lagt inn eit innlegg om mitt første hekleprosjekt - i perlekrepp! Petroleumsfarge hadde eg...
  Synes og hugsa at det var eit herleg og mjukt garn,så det blir sikkert eit godt plagg du får deg:0)

  SvarSlett
 2. den genseren ligger å venter på tid og mulighet til å få strikket her også! Fin farge du har valgt, og perle krepp er ett garn jeg ALDRI før har verken sett eller hørt om! Vi våknet også til snø... Tenke seg til, 19 april og SNØ, trodde ikke mine egne øyne!

  SvarSlett
 3. Jeg har også noen nøster Perlekrepp som jeg arvet, de holdt på å gå til barnehagen før jeg så en tråd på Bobbyboden om dens fortreffelighet :-)

  SvarSlett
 4. Jeg husker godt Perlekrepp! Det var ekstra fint garn - moren min brukte det til babytøy, husker jeg, og av restene heklet jeg klær til Tjorven-dokka mi. Det var vel rundt 1970, og deretter forsvant visst garnet, så garnet ditt er nok mer enn 30 år gammelt. Alt ullgarn var møllsikret før, men så ble det forbudt - fordi kjemikaliene som ble brukt var giftige. Nå får du ikke kjøpt møllmiddel/møllkuler lenger heller. Men jeg savner Perlekreppen litt jeg, det var et godt garn å arbeide med. Kanskje det kommer tilbake?
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 5. Perlekrepp er nok fremmed for meg, men fargen var helt herlig:) Tror det blir en fin genser:)
  Ha en fin mandag:)

  SvarSlett
 6. må bare si at det er en veldig flott blogg du har :) mye spennende..

  http://capricorn-jenta.blogspot.com/

  SvarSlett
 7. Husker godt Perlekrepp!
  Så det er grunnen til at moderne garn ikke lenger er møllsikret (Annepålandets innlegg)... Visste jeg ikke.

  SvarSlett
 8. Kjempe fin farge på garnet ditt!
  Ha en fin kveld :o)

  SvarSlett
 9. Brukte perlekrepp i det første skikkelige plagget jeg strikket.Det er vel ca.35 år siden. Strikket på ganske tynne pinner en vest med spekulasjmønster i fargene brunt og hvitt.Var ganske stolt da den var ferdig. Rart hva et garnmerke kan bringe frem av minner.Takker også for trivelig kommentar på bloggen min.

  Ønsker deg iallefall en trivelig mandagskveld.

  SvarSlett
 10. Nostalgisk - som karaianne strikket jeg også i perlekrepp i min ungdom. Hvit kort genser. Husker den som fin. herlig garn og strikke av. Lykke til! Ser ut som det blir et fint prosjekt.

  SvarSlett
 11. Moren min strikket masse i Perlekrepp. Masse drakter på 70-tallet. Når de gikk av moten rakk hun op vasket det og strikket noe nytt:)
  Takk for lenke, den viste jeg ikke om.

  SvarSlett
 12. Aha! Kamgarn, er det spesielt tvunnet, altså?

  SvarSlett
 13. Spennende. Jeg tror faktisk jeg husker det garnet. Får vi se bildet av mønsteret??? :)

  SvarSlett
 14. EllenSand - du finner mønsteret hvis du klikker på linken i teksten, der det står hva oppskriften heter :-)

  SvarSlett
 15. Perlekrepp ja - husker godt dette garnet fra min ungdom. Har strikket både kjoler og drakter i dette garnet med tilhørende pinne nr. 2,5. Aldri om min tålmodighet hadde greid dette nå.....

  SvarSlett
 16. Varig møllsikret! Hihi!

  Ps, gratulerer med å ha passert 100 000 på telleren! En så hyggelig blogg fortjener mye besøk!

  SvarSlett
 17. Så heldig du er som har dette garnet. Det er nydelig å strikke med, og så holder det seg utrolig fint. Jeg skjønner ikke hvorfor dette garnet er ute av produksjon! Lykke til!

  SvarSlett
 18. Så artig, det garnet hadde jeg nesten glemt! Husker det ble strikket mye i det i min barndom/ungdom. Kommer også på et annet garn som var spunnet på samme måten, jeg tror det fra samme spinneri. Det var tykkere og jeg mener det hette Triplex(?)
  Lykke til med prosjektet!

  SvarSlett