fredag 2. april 2010

Hjemmelaget på enkleste vis


Det er stas å ha litt hjemmelaget pålegg til jul og påske. En av favorittene her i huset er kokt sideflesk. Det lager du på 1-2-3.

Kjøp et passe stykke lettsaltet sideflesk med svor - du finner det i kjøledisken sammen med bacon. Studer bitene for å finne din foretrukne fordeling mellom kjøtt og fett. Jeg synes det er best med mest mulig kjøtt.

Bruk en liten kjele som såvidt rommer kjøttstykket. Kok opp en vannmengde som såvidt vil dekke kjøttet. Tilsett 2 ts salt.

Legg kjøttet i når vannet koker. Demp varmen, legg på lokk, la trekke (ikke koke) i en halv time.

Smaker veldig godt som pålegg sammen med rødbeter, og forsvinner på et blunk. I hvert fall her hos oss. Og så kan man jo føle seg litt husmorslig og flink som varter opp med "hjemmelaget" kjøttpålegg :-)5 kommentarer:

 1. Herlig :-)
  Lenge siden jeg har hatt hjemmelaget pålegg. Teller syltetøy?
  God påske til deg og dine. Stor klem fra Liv

  SvarSlett
 2. God idé!
  Kos deg/dokke vidare :-)

  Påskeklem

  SvarSlett
 3. Å dette så veldig godt ut! takk for tips og oppskrift... Nydelige vinterbilder lengre ned du viser. Nydelig gårdstun (er det her du bor?) det var i alle fall idylisk. Ønsker deg en fortsatt god påske. Klem fra Mette

  SvarSlett
 4. Dette var nytt for meg. Takk for tips.

  SvarSlett
 5. Hei Hanne,
  For en fin blogg du har! Jeg fant den akkurat, og har med glede bladd nedover i innleggene. Fikk lyst til å lage både kjøttpålegg og sovevotter :) Kommer tilbake!
  Hilsen Gunhild

  SvarSlett