onsdag 24. mars 2010

Mor syr

Når man bestiller klær fra Gudrun Sjødén, finner man gjerne en overraskelse i pakken. En stoffpose med hank, for eksempel.
Disse er ypperlige til å putte et lite strikketøy i, for å slippe at det slenger løst i håndveska sammen med penner, nøkler og annet som tråden henger seg opp i.

Nå har jeg sydd noen slike poser selv. Du trenger et stoffstykke på ca. 35x50 cm, som brettes i to (rette mot rette) og sys sammen til en pose.
Brett kanten dobbelt og fest med nåler, men vent med å sy den til du skal feste hankene.
Til hankene klippet jeg to remser på 4x36 cm. Også disse brettet jeg rette mot rette, sydde sammen og vrengte. Litt priklete arbeid. Hankene dampes før du syr en stikning langs kanten.
Plasser hankene der du ønsker å ha dem (mine er 5 cm fra posens ytterkant). Unngå snurr på hanken. Fest med nåler og sy hankene fast samtidig som du syr falden rundt posens kant. Bruk to stikninger, så bli posen stødigere og hanken festes pent og solid.

5 kommentarer:

 1. Morsomt nett du har sydd. Jeg synes også det er gøy å sy litt innimellom.
  Ha en fortsat fin uke og god Påske

  SvarSlett
 2. For en veske elsker som mæ så var dette som "sukker til mårraskaffen"...

  SvarSlett
 3. Veldig greit med slike små poser. Og MYE finere enn å drasse rundt på strikketøyet i en plastpose. Nydelig stoff!

  SvarSlett
 4. Kjempefin veske!
  Prinsesse i huset, det har vi og. Vi har aldrig haft en bedre vannkoker en det, når den første blev ødelagt blev det kjøpt inn en likens. Nå finnes den altså i rødt, lekkert.
  Det gleder meg og se at det er noen som nyter det og lese bøker. Selv har jeg begynnt med MP3 og lydbøker. Det er praktisk men ikke helt det samme.

  Ha en fortsatt fin dag!

  Pernilla

  SvarSlett
 5. Så praktisk veske i herlig mønster :)

  SvarSlett