torsdag 11. mars 2010

Farmen-grøt

Ny Farmen-sesong er i gang, og jeg og eldstedatteren får med oss de innledende episodene før vi avgjør om vi er lei av Farmen eller tåler en runde til. (Vi tåler nok det, ja.)

Søte Live Nelvik, som deltok i Farmen i 2004, har (selvsagt uten å vite det) satt spor etter seg i pludrehanneheimen. Til hvert måltid åt hun grøt med så god appetitt – jeg mener å huske at hun var den eneste deltakeren som faktisk gikk opp i vekt i løpet av gårdsoppholdet – at også vi som satt på andre siden av tv-skjermen fikk lyst på grøt.En kveld, etter å ha sett programmet, kokte jeg grøt av helmelk og sammalt hvete, og jeg og jentene bare falt pladask.
Grøten ble selvsagt døpt Farmen-grøt, og har stått på kveldsmatbordet vårt mange ganger i årenes løp. Senest på mandag.

I årets serie spiser Farmen-folket riktignok havregrøt (som er en frokostslager hjemme hos oss), men for oss er det denne hvetegrøten som er Farmen-grøt. Den er mettende, rik på fiber og veldig god.

Vil du prøve?

Farmen-grøt til 3-4 personer
2 ½ dl sammalt hvete, grov eller fin (jeg bruker fin)
1 l H-melk
1 ts salt

Bland mel og halvparten av melken til en jevning. La den gjerne stå og svelle en stund før grøten kokes opp. Spe videre med resten av melken under stadig omrøring. Ikke gå fra gryta – den svir seg på et øyeblikk! Salt grøten rett før servering.
Sukker, kanel og smørøye hører med.

Kos deg med et gammeldags og godt måltid!

12 kommentarer:

 1. Tja, hvorfor ikke prøve. Vi er jo med som statister ,å greier, å da hadde det vært artig å servere ungene farmen-grøt,mens vi kikker på farmen.
  Takk, takk,dette skal prøves,men jeg ble skeptisk når du skriver at den svir seg lett. Hater å koke ting med melk, får det jo aldri til uten en brunn kaserolle etterpå.

  SvarSlett
 2. mmm, det ser godt ud! Jeg er nødt til at forsøge mig på. Er stor fan af havregrød, så jeg ikke ignorere det faktum, at dette falder i smag:)
  knus

  SvarSlett
 3. særiøst, det ble plutselig oversatt til dansk!! ikke helt som planlagt. hm. må være nope google oversetter.

  SvarSlett
 4. Ta en tur innom meg du :)

  Jeg spiser forresten mye cottage cheese med kanel til dessert, det er nesten som grøt og veldig godt.

  SvarSlett
 5. Nå fikk jeg også lyst på grøt. Har ikke sam.hvet, men tror jeg har ris. Koker meg litt risgrøt jeg.
  Merkelig hvordan disse oppskriftene dine blir en skikkelig appetittvekker.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 6. Grøt er godt og det spiser vi ofte til kvelds. Jeg er ikke vant med Lørdagsgrøt hjemmefra, men det er min mann. Så det blir litt hips om happ her.

  SvarSlett
 7. Har alltid vært fan av farmen, men i år har jeg bestemt meg for å ikke følge med...det går så mye tid foran tv'n hvis jeg skal se det.
  Men denne grøten hørtes interessant ut! :)

  SvarSlett
 8. Hei. Her i huset er vi også glad i havregrøt, men denne har jeg ikke prøvd, men kanskje en kveld??
  Klem Ann<3

  SvarSlett
 9. Den må jo bare prøves, hær går det i havregrøt hver kveld, siden lille frøkena ikke vil ha noe annet. Litt forandring hadde vært kjekt:-)

  SvarSlett
 10. Mmmmmm , såfaktisk fristende ut!

  SvarSlett
 11. Den skal prøves :) Piå mi e glad i graut, kanskje denne også vil falle i smak :)
  Farmen må eg ha med meg :)

  SvarSlett
 12. I år bestemt jeg meg for ikke å følge med på Farmen, og det har funket fint. Jeg blir så lei alle intrigene og styret, så jeg har pause i år. Grøt lager jeg sjelden,og det til tross for at jeg liker grøt. Men det kan jeg jo gjøre noe med.

  SvarSlett