lørdag 26. desember 2009

Nydelig film!


I kveld har vi sett "Bienes hemmelige liv" på dvd. Filmen er basert på Sue Monk Kidds roman fra 2002 ved samme navn, og var en ren nytelse.

Handlingen finner sted i de amerikanske sørstatene i 1964. 14 år gamle Lily Owens lever alene med sin brutale far. En grusom tragedie gjorde henne morløs som fireåring. Livet blir etter hvert ikke til å holde ut. Lily og den fargede husholdersken Rosaleen rømmer - og finner et hjem hos tre søstre, som driver en blomstrende bifarm.
Jon Selås i VG skrev: "Dette er en film som vil skille publikum! Den er full av sterke følelser, dramatikk på raseskillets grunn, teologisk utprøving og temmelig tydelig på både søkingen etter kjærlighet og meningen med livet. Med honning og bier som det sentrale symbol. En breddfull skje med honning, med andre ord. Som jeg svelger gladelig. Og grunnen til det er først og fremst at menneskene i historien - kvinnene - blir så til overmål å bli glad i og bry seg om. Dette er styrke, dette er stolthet, dette er stor kjærlighet! (...) Her og der lurer man selvfølgelig på om det blir for mye. Men, nei; for meg finnes det hele tiden elementer som griper fatt, utvider horisonten og øker bredden på historien. De usentimentale får ha meg unnskyldt."

Jeg er ikke av de usentimentale. Denne filmen var bare nydelig!

12 kommentarer:

 1. Hei. Har lest boka, og nå gleder jeg meg til filmen. Klem fra Eirin.
  Ble det saltribbe på dere? ;-)

  SvarSlett
 2. Jeg har lest boka, men ikke sett filmen. Boka var i hvertfall nydelig.
  Ha en fortsatt fin romjul

  SvarSlett
 3. Så flott at dere likte den. Jeg leste boka og da jeg hørte at det ble laget film av den, med Dakota Fannigan (en av mine favoritter) i hovedrollen, måtte jeg bare se filmen også... og jeg ble IKKE skuffet!

  SvarSlett
 4. Takk for tipset! Og god romjul til deg og dine. Hege

  SvarSlett
 5. Ja, det hørtes ut som en god film! Det blir mye filmtitting i disse dager, så det tipset tar jeg med meg!

  Fortsatt god jul til deg og dine:)

  SvarSlett
 6. Den filmen må jeg også se en gang, boka er helt nydelig. Sue Monk Kidd skriver gode bøker :D

  SvarSlett
 7. hmmm, var det ikke du som hadde de kakene/konfekt med nougat inni og krokanpynt utenpå? Hvor i all verden har jeg sett den oppskriften?

  SvarSlett
 8. Den filmen gikk jeg glipp av, men je har sett film i hele dag så øynene er blit firkantete......men må er det nok...
  Skal jobbe i morgen, så det skal bli tidlig kveld. Blir så fort vrangsøvd..
  Ha ei fortsatt fin jul Hanne. : )

  SvarSlett
 9. Hei Hanne. Takk for julehilsen. Ønsker deg en fortsatt fin jul med koselige dager i romjulen. Jeg har nå sett Julie/Julia filmen du skrev om tidligere, og den var fantastisk. Denne skal jeg også se. Klem

  SvarSlett
 10. Tak for anbefalingen. Vil se om den ikke er på dvd hernede. Er du parat til det nye år? KNUS Tina Liel

  SvarSlett
 11. Denne har jeg hørt mange skryter av. Jeg får legge den til listen over filmer jeg skal se når jeg får tid til slikt igjen ;)

  Ønsker dere en god romjul videre og godt nytt år! (Leser bloggen din så fort det er nye innlegg, men får ikke alltid kommentert, du vet tiden... Ah, gleder meg over tiden med baby, men lettere når de blir litt større)..

  SvarSlett
 12. Eg las boka for mange år siden, med ein gong den kom ut, og vart totalt forelska i han. Trur eg må sjå filmen også, for eg elskar ho Jennifer (er det det ho heiter tru?) ho som er i midten på det nederste biletet.

  SvarSlett