tirsdag 15. desember 2009

Julen - den sitter i nesen


Da jeg kom hjem i sted, slepende på tre fulle poser fra matbutikken og en helt tom magesekk, slo julen imot meg straks jeg åpnet ytterdøra.
Svibel.
Kongerøkelse.
Pepperkaker.

O førjulsykke!

Jeg er egentlig en julepietist som synes sviblene skal springe ut akkurat idet julen ringes inn. Men i år skal vi ha opptil flere julegjester som reagerer allergisk på svibel, derfor har jeg tatt dem litt på forskudd.Kongerøkelsen brenner jeg i en ypperlig røkelsesbrenner fra apoteket, som avgir akkurat passe sterk duft. Det hører forresten med til historien at søsteren min og jeg kaller røkelse for myrra.
Åååå - kjenn. Det lukter myrra!
Vi trodde det het gullrøkelsmyrra (som i "Et barn er født i Betlehem), og da var det naturlig å lage en kortform, ikke sant?


Kjevlede pepperkaker hadde vi egentlig bestemt oss for å droppe i år. Men så var jeg invitert til knallkoselig bursdagsfeiring hos Englekyss sist søndag, og der var en av aktivitetene at vi pyntet pepperkaker. Og så ville eldstesnuppa adoptere idéen til sin tapasaften førstkommende fredag (16-årsfeiring), og da måtte det bli hjemmebakte.
Andre juledufter er:
teakolje
ny voksduk
strykestivelse
gran som kommer i hus
sigar
julehefter om kvelden lillejulaften

Hva dufter din jul?


9 kommentarer:

 1. Svibel lukta er en av de jeg savner i jula
  Men med to stykker i hus som er alergiske blir det ikke noen slik fin plante hos oss ...
  Røkelse derimot brennes det hos oss og
  Fra første helg i advent til jula pakkes bort :)
  Og selvsagt er lukta av ny skrellet mandarin en god førjulslukt det med :)
  Hærlig

  SvarSlett
 2. Å jaaaa, Siv. Mandariner. Hvordan kunne jeg glemme dem??
  Et tips for å få en liten dose svibelduft kan jo være å ha en på kontoret, hvis du har kontor og ikke sitter i åpent landskap.

  SvarSlett
 3. Javist er vel dette duften av jul, sammen med gløgg, mandariner og pinnekjøtt.

  SvarSlett
 4. Kanel! Her dufter det akkurat nå Kanelmandler!
  Svibler har jeg mange av. Noen er ferdige og noen kommer snart. Svibler er så billige å kjøpe at jeg har kjøpt mange :)

  SvarSlett
 5. Tror det må bli lukten av juletreet når det kommer inn i stua lille julaften, clementiner, røkelse og pepperkaker. Det samme som flere andre med andre ord! :)

  SvarSlett
 6. Svibel og sigar, det er julelukter fra barndommen. Desverre, pga allergi lukter det ikke slikt her i huset,men men. Derimot når kjøttrullen kokes lille julaften, da lukter det jul i huset. Det samme med klementiner,det er julelukt.

  SvarSlett
 7. Synes jeg kjenner lukta helt hit :)

  SvarSlett
 8. På juleaften om morgonen bruka eg å koke rødkål og la den stå å koke fram til middag. Då fyller huset seg med julelukt fra min barndom :)
  Ønska deg ei koselig førjulstid
  Klem

  SvarSlett
 9. Svibel er jul for mange, men jeg får migrene av den :S Så kan ikke ha den i hus lenger. Desverre. Så vi tar det igjen med alle de andre juleluktene. Pinnekjøtt , pepperkaker, gløgg, clementinere, granbar og alle de andre gode luktene som sammen gjør at det lukter Jul.

  SvarSlett