fredag 10. januar 2014

Sånt som jeg må minne meg selv om


Akkurat i dag har jeg tatt en beslutning som satt langt inne. Jeg har  - etter mange ukers tro og tvil - sagt nei til noe jeg tror jeg ville utført på en bra måte, til glede og nytte for mange andre. Men trolig med (for) store omkostninger for meg selv.

Det er vel sånne tilfeller vi tenker på, vi som jobber med å bli "litt flinkere til å si nei"?

Selv har jeg hatt stor nytte av å innføre regelen om å sove på diverse forespørsler før jeg svarer. Det har spart meg for mye overbelastning. Jeg lar meg nemlig veldig lett gløde, og har så lyst til å bidra. Å si "ja, så klart!" faller meg ekstraordinært naturlig... Men tids- og energikontoen min er nå sånn som den engang er. Jeg nærmer meg femti og begynner visst å lære.

Er du god til å sette bra grenser for deg selv?
Har du noen tricks å lære bort?


4 kommentarer:

 1. Bra jobba! Det er en kunst å ta vare på seg sjøl!

  SvarSlett
 2. Veldig bra at du klarer å sette grenser for deg selv. Jeg er nok en av dem som går i fella jeg også og sier ja til det meste jeg blir spurt om, siden jeg ofte synes jeg må ha en god unnskyldning for å si nei og den kommer jeg ikke på i farta. ;) Jeg prøver også å bli flinkere til å tenke meg om før jeg svarer. Synes egentlig du gir et godt råd selv om å sove på det før man svarer. Ønsker deg en riktig God helg!

  SvarSlett
 3. Jeg er nok ikke sånn veldig flink til å sette grenser, men jeg øver meg på det. Prøver også å gjøre som deg, å sove på det. Ellers blir det lett til at jeg sier ja, og kanskje kjenner at det ikke var så lurt...

  SvarSlett
 4. Viktig å sette grenser, jeg må øve på det. Er så vanskelig å si nei. Lurt å sove på det, det skal jeg gjøre neste gang og.

  SvarSlett