onsdag 28. oktober 2009

Se meg! Se meg!

Høstmørket er over oss. Etter at vi stillet klokken, blir det utrolig tidlig mørkt. Med andre ord: Det er på tide å utstyre alle jakkelommer med refleksbrikker!

Uten refleks er du synlig først på 25 - 30 meters hold. Med refleks er du synlig på 140 meters hold når bilen bruker nærlys. Med fjernlys kan bilføreren se deg på 400 meters avstand.
Refleks reduserer risikoen for ulykker med 85 prosent. Billigere livsforsikring får du ikke.

Likevel: Bare to av ti voksne i tettbygd strøk bruker refleks. Resten burde skamme seg.

Det beste er brikker som dingler fritt i knehøyde. Og aller best er de gammeldagse, tykke refleksene med synlige prismer.

Men - all refleks er bedre enn ingen refleks, så velg den varianten du vet blir brukt. Liggende i skuffen har de NULL effekt.

Refleks får du kjøpt hos sportsbutikker, apotek, bensinstasjoner, bokhandler og mange andre steder. Se flere tips hos Trygg Trafikk.

Siden vi fortsatt er i Rosa sløyfe-måneden vil jeg også tipse deg om at du får kjøpt nydelige refleksbrikker hos Rosa sløyfe-aksjonen.


16 kommentarer:

 1. Det er så viktig det du sier om refleks altså. Jeg har heldigivis en far som er en kjempe flink mentor når det gjelder refleks. Hver gang han er på sykkeltur eller gå tur bruker han refleks selv om det er lyst ute. Vi bor nemmelig på en plass litt utenfor periferien og dermed uten gatelys, og da er det utrolig viktig med refleks slik at bilistene kan se deg. Kjempe bra innlegg :)

  SvarSlett
 2. Kjempe bra innlegg !!
  Er så utrlig viktig å bruke nå i høstmørket det er helt sikkert !!
  Har tennåringer i huset som for øyeblikket synes refleks er helt ut ..... Har anskaffet å puttet i lommene deres, siden refleksvest i hvertfall ikke er på tale.... Så får en bare håpe de bruker dem O.o

  SvarSlett
 3. Flott at du setter fokus på ett så viktig tema. Det er så mange som ikke bruker refleks til tross for all informasjon. Man er kanskje ikke klar over hvor viktig det er før man er sjåfør selv, men vi må innprente alle med at refleksen skal på om man beveger seg utenfor huset. 4-åringen min er veldig opptatt av det og vil nesten ikke gå ut uten nå på vinteren ;)

  Mange flotte innlegg her siden sist nå, fristende kaker og skjønne strikk. Alltid like koselig å titte innom deg :)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Flott innlegg og ikke minst viktig!!! Vi her hjemme er veldig flinke til å bruke refleks. Men det er maaange der ute som ikke er så flinke, og det er fryktelig vanskelig å se folk og dyr når jeg er ute og kjører. Flott at du la inn dette på bloggen din. Ha en fortsatt fin dag. Klem fra Mette

  SvarSlett
 5. Gode råd og et viktig tema - her i huset utstyrer vi oss med refleksvester når vi er ute på ettermiddagstid. Vi synes!!!
  Selv kunne jeg vært flinkere å ha refleks på vanlige jakker og ikke bare fritidsjakkene - takk for at du tar opp dette - det får oss til å tenke:)

  SvarSlett
 6. Så bra at du sa det! Refleks er virkelig viktig nå, for den som ferdes til fots på veiene. det ser en når en kjører bil.
  -Margit-

  SvarSlett
 7. Flott påminnelse- her hos oss er det stort sett refleks vesten som brukes.

  SvarSlett
 8. Nemlig! Har hatt noen dager kamp med guttene mine på at de skal ha refleksen UTe av jakkelommen på kvelden. Tror de har hørt budskapet mitt nå, og lar den dingle der den skal. Englerefleksen du har er bare så skjønn!

  SvarSlett
 9. Du har så rett!
  Skummelt mange som ikke har bryet til å bruke refleks, altså...

  SvarSlett
 10. Jeg har heldigvis kort gangvei(over ei mark) til jobben, så det er bare elgen som kan renne meg ned der. Ellers bruker jeg refleksvest.

  SvarSlett
 11. Takk for påminnelsen - viktige saker dette.

  SvarSlett
 12. Heisan!
  Tommel opp for innlegget ditt! Sjølv har eg investert i reflekser i ulike varianter, så her i huset går me rimeleg trygt ;) For sjølv om det er gatelys der me ferdast, har ikkje bilførarane store sjansen for å sjå dei mjuke trafikantane tidleg nok likevel dersom dei ikkje ber refleks.
  Ynskjer deg ei fortsatt fin veke!
  Klem, Siri

  SvarSlett
 13. Å der fikk jeg ett snev av dårlig samvittighet du... hos oss er det helt klart den yngste som er flinkest, vi andre burde skamme oss...

  SvarSlett
 14. Godt med en påminnelse om det der!!Det er jo sååå viktig!Takk!!Ha en flott uke videre!

  SvarSlett
 15. Heisann! Eg har rosa sløyfe refleks som heng og dinglar på veska mi, eg hadde ikkje "råd" til å putte den i ei lomme:)

  Du har så rett, eg skal straks og med det samme sjekke at alle jakker har refleks.

  SvarSlett