torsdag 22. oktober 2009

Ikke til å bli feit av


Det har vært herlig å gjenoppdage håndarbeidsgleden. Også bloggingen er blitt en kjær hobby siden jeg startet i februar.
Meeeen - dette har unektelig gjort hverdagen mer stillesittende, og sånt får følger...

Julekjolen strammer, og det er på tide å ta skjeen i en annen hånd. Eller kanskje ideelt sett - legge skjeen fra seg? Eller i hvert fall passe på hva skjeen fylles med!

En av jentene på jobb har gjort meg oppmerksom på Skyr - et slags yoghurtprodukt i luksusklassen (om vi tar prisen og den lekre emballasjen i betraktning).

Inspirasjonen er hentet fra Island, hvor Skyr er et større produkt enn vanlig yoghurt. Kanskje var det nordmennene som hadde med seg skyr-tradisjonen til sagaøya? Og kanskje navnet skyr skriver seg fra skera, som er det islandske ordet for å skjære. Den ideelle Skyr-konsistensen er nemlig så fast at den nesten kan skjæres.

De som har smakt islandsk Skyr sier at den norske ikke kan måle seg med originalen. Men jeg syns norsk Skyr er god, smaksatt som den er med deilige bær og god samvittighet. Skyr inneholder nemlig null prosent fett.

11 kommentarer:

 1. Mmmmm om den smaker like godt som emalasjen ser ut ... Er det nok verd en smak :)

  SvarSlett
 2. Heisann.Jeg har blitt en fast kjøper av dette produktet, og jeg synes den er kjempegod!! Veldig kjekt når du lyster på noe godt:)

  Ha en fortsatt fin torsdag:)
  Klem Linda

  SvarSlett
 3. jeg falt for den lekre emballasjen og kjøpte en sånn. men syntes den var skrekkelig sur. Kanskje jeg skulle prøve en annen smak...Hva er din favoritt?

  SvarSlett
 4. Ja, det var det med julekjolen ja! Kanskje på tide å tenke litt i samme baner som deg. Jeg er kjempeglade i yogurtprodukter, så dette vil helt sikkert falle i smak.

  SvarSlett
 5. Ang merkene på kremmerhusene...
  Se oppdatering på innlegget
  :-)
  Klem

  SvarSlett
 6. Hei hei, titter innom deg og din koselig blogg :o)
  Skyr - ja har smakt det, men er liksom ikke blitt hekta.
  God helg!

  SvarSlett
 7. Mmm, har smakt den og likte det kjempe-godt. Hva julekjolen angår trenger jeg heldigvis ikke tenke på det i år. Ser jo ut som et telt uansett hva jeg tar på:)
  Ha ei strålende helg. Klem!

  SvarSlett
 8. Vet hvordan det føles når linningen blir for stram. Etter at jeg begynte å strikke igjen er det blitt for mye stillesitting. Jeg har løst dette ved at jeg har PC i 2. etg og så løper jeg trappa opp og ned hele tiden. Vet ikke om det hjelper da.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 9. Nammenam, takk for anbefaling. Denne har jeg ikke sett før. Skal gi mannen i huset beskejed om å kikke etter den. Her hvor jeg bor, har vi en bitte liten butikk, og den tar svært, svært sjeden inn nye varer.

  SvarSlett
 10. Dette er kanskje noe en burde prøve da skjønner jeg, takk for tipset :) Morsom utfordring i forrige innlegg. Er litt gøy å høre ting en ikke visste om andre via slike utfordringer :)

  SvarSlett
 11. Min mann, ekte islending i eksil, har savnet skyr noe så inderlig. Derfor stor glede da jeg hadde med dette hjem fra butikken. MEN for at det skal smake "rett" må han slenge oppi tre-fire spiseskjeer med sukker. Ikke like sunt da lenger tenker jeg... :P

  SvarSlett