lørdag 24. oktober 2009

Hjelpen er nær

Som jeg allerede har nevnt: Jeg strikker Twilight-votter til eldstesnuppa, med flettemønster og engelsk oppskrift.
Takket være intensiv oppfølging fra damene på Hobbyboden har jeg nå kommet gjennom vott nummer én, og er godt i gang med nummer to.

Ikke alle strikketeknikker er like enkle å forklare med ord. Da er også YouTube god å ha. Her finner du demonstrasjonsvideoer for ALLE MULIGE teknikker - enten den kalles "slip slip knit" eller "M1L".Fantastisk bra at noen oppfant internett!
14 kommentarer:

 1. Så flotte votter! Nydelig flettemønster!
  Anbefalinen fra ditt forrige innlegg, er utprøvd.
  Den smakte fortreffelig, og designen var flott. Bra med litt luksus i hverdagen.
  Ha en vidundelig søndag Hanne.
  Klem : )

  SvarSlett
 2. Jøss, disse vottenen blir jo kjempefine. Hadde det bare vært meg som kunne strikke.
  Nyt lørdagskvelden.

  Klem Ann<3

  SvarSlett
 3. Så utrolig fine votter :) De var rå fine :) Beundrer alle damene på hobbyboden som er så flinke til å strikke etter engelske oppskrifter. Jeg har ikke begitt meg så mye ut på engelskfronten enda, heller ikke flettemønster, men det blir nok :)

  SvarSlett
 4. YouTube er bra ja. Problemet er å komme seg derifra. Den ene linken drar den andre med seg, og plutselig er det gått en time (eller kanskje to). Jeg skulle finne en filmsnutt om garving av skinn, men plutselig var jeg kommet helt til Mongolia og fikk se hvordan man tilberedte skinnene som ble brukt til Ger (teltlignende hus som de mongolske nomadene bor i). Dette var så spennende at jeg måtte finne mer stoff om denne prosessen, og slik gikk nå mye av den kvelden......

  Vottene blir forresten lekre.....

  SvarSlett
 5. Flott mønster - Lekkert i hvitt :-)

  SvarSlett
 6. LEKRE! Så flink du er - det er godt med litt hjelp innimellom, og de vottene der må da være verd litt strev. Fantastisk flotte!

  SvarSlett
 7. Nydelige votter, antar at den heldige mottaker blir fornøyd :) Jeg har også måttet ty til youtube for å skjønne ssk, klarte ikke å skjønne forskjellen på det og to vridd rett sammen uten å se det demonstrert :)

  SvarSlett
 8. Så utrolig fine votter, likte godt flettemønster på dem. Jeg elsker strikket tøy, votter, sokker, skjerf osv, men kan dessverre ikke strikke. Har prøvd, men fant fort ut at det er ikke noe for meg… så jeg kjøper den del av det, særlig ullsokker… :o)
  Ha en riktig fin søndag. Klem, Mette

  SvarSlett
 9. *Vottene blir kjempefine - godt å få hjelp når man trenger :-)

  SvarSlett
 10. Vottene blir kjempefine! Skjønner at engelsk oppskrift var en bøyg for deg, men nå ser du jo at det går bra og da er det kanskje litt lettere neste gang:-) Alltid godt å få litt hjelp! Hjertelig hilsen Hanne.

  SvarSlett
 11. De vottene blir nydelige. Enig at internett er god å ha. Jeg søkte også opp et engelsk uttrykk, ss2kp, og fikk opp en haug med svar. Det er egentlig helt utrolig.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 12. Vottene blir nydelige !!!
  Og enig med deg både youtube og hobbyboden er virkelig godt å ha :)

  SvarSlett
 13. Flotte votter !! Vegret meg selv for engelske mønstre ganske lenge, men så var det jo ikke noe vanskelig i det hele når jeg endelig prøvde !! Og you tube er veldig bra å ha, bruker det både til strikking og spinnings info :)
  Ha en flott uke !!!

  SvarSlett
 14. Så flink du er! Vottene var fine!
  Og du er standhaftig, mer enn jeg klarer, det med sjokoladen. Jeg kan ikke ha noe sånt i huset, da må jeg bare spise det opp! Sukkeravhengighet må være en sykdom...

  SvarSlett