onsdag 25. september 2013

Ikke mer, bare bedre


Har du noen gang fått følelsen av at omgivelsene på subtilt vis understøtter dine valg? Du vet, når du like etter en vanskelig beslutning hører og ser ting som bekrefter at du valgte rett.

Den følelsen fikk jeg i går. Jeg løftet fram en perm fra bokhylla, for å se hva permen inneholdt (den var umerket). Ut datt en brosjyre. Jeg åpnet brosjyren på tilfeldig valgt sted, og blikket falt på følgende uthevede sitat:


"Flytter vi, så flytter vi for å få større ro, 
større nærhet til oss selv og naturen 
- ikke for å jobbe mer, men jobbe bedre." 

Ah. Ja, det er akkurat slike vurderinger som ligger bak min beslutning om å flytte kontoret hjem igjen. Jeg legger ikke skul på at dette er en beslutning som mange har både synspunkter på og sågar motforestillinger (!) mot. Jeg føler at beslutningen må forsvares. Det virker visst både rart og sært og noe einstøingsaktig å ville ha kontoret hjemme i ei bittelita bygd. Da er det ekstra godt når andre har satt presise ord på den magefølelsen som har blitt hørt.

Sitatet handler nok om å flytte for å bo, ikke bare flytting av et kontor. Men det passer likevel. Uttalelsen tilhører for øvrig komponist Håvard Lund, og står på trykk i brosjyren "Bygda 2.0" - et fantastisk bolystprosjekt på Stokkøya som Videofabrikken har hatt gleden av å lage reportasje om. Der er også bildet tatt.(Foto: Erik Veigård)

PS, note to self: Det regnes ikke som fullgod arkivering å legge dokumenter løse inn i ringpermer. Dessuten bør ringpermer merkes med hva de inneholder.
3 kommentarer:

  1. En annen god grunn for å flytte kontoret hjem er at hun på nabokontoret ikke blir så himla ensom ;)

    SvarSlett
  2. Ordene; "Flytter vi, så flytter vi for å få større ro, større nærhet til oss selv og naturen - ikke for å jobbe mer, men jobbe bedre", sier jo alt - Flytt i vei. Beslutningen høres gjennomtenkt og god ut. Det er viktig å lytte til magefølelsen :-)
    Ha en flott søndag!

    SvarSlett