torsdag 10. oktober 2013

Heisann - en nobelprisvinner jeg har lest!


I dag fikk kanadiske Alice Munro Nobelprisen i litteratur. Jeg tror sannelig det er første gang det skjer med en forfatter jeg både har lest OG likt! Ofte tildeles den forfattere jeg verken har hørt om eller kan uttale navnet på - men det sier nok atskillig mer om meg enn om nobelkomitéen, altså.

Munro beskrives som "vår tids novellekunstner". Hennes novellsamling "Rømlingen" har lenge ligget klar for pludreblogging. Jeg fikk den til bursdagen av min av stedatter og svigersønn, og liker den veldig, veldig godt! Bare latskap gjør at jeg ikke har skaffet meg flere av Munros bøker, for, som Aftenposten sier: "Les Alice Munro - kanskje møter du forfatteren i ditt liv." Henne skal jeg definitivt lese mer av.

Har du lest noen av Alice Munros bøker?


3 kommentarer:

 1. Hihi! Jeg har, siden klokka 13.00 i dag, ventet på akkurat dette blogginnlegget : ) Elin.

  SvarSlett
 2. Noveller er for travle dager. Et lite pust i bakken.
  Jeg har ikke lest noe av Alice Munro, men jeg kommer nok til å kikke litt på hennes bøker neste gang jeg er i en bokhandel.

  For noen år siden gikk Nobelprisen til en arabisk forfatter jeg hadde både lest ogg likt, og jeg reagerte akkurat som deg :-)

  SvarSlett
 3. Nei, jeg har ikke lest noen av Munro sine bøker, men jeg har faktisk akkurat kjøpt denne boka til min mor. Dama på bokahandelen anbefalte denne boka da jeg sa jeg ville kjøpe noe av Munro. Så jeg ble også veldig glad nå når jeg så omtale av den her OG ikke minst at du likte den :) Jeg er glad noveller å har planer om litt sniklesing...

  SvarSlett