tirsdag 24. september 2013

Livet på gjemmekontoret


Etter flere år på leid kontor utomhus, flytter jeg jobben hjem igjen.

Fellesskap og sosialitet er fint - og jeg har virkelig husert sammen med en superduper gjeng -  men nå savnet jeg tilbaketrekning, fleksibilitet og mer ro til egne tanker. Derfor hjemmekontor.

Begrepet "gjemmekontor" i tittelen er selvsagt bare et ordspill, og har blitt en stående facebook-spøk mellom meg og et knippe andre som også gjemmer seg/jobber hjemme fra tid til annen.

Jeg var på nippet til å opprette en egen blogg om livet på gjemmekontoret, men det blir mye som skal holdes vedlike. Jeg oppretter i stedet en ny etikett her i pludrebloggen: "hjemmekontor". Den vil jeg bruke til å fokusere på fordelene ved hjemmekontor/gjemmekontor. Å lede seg selv er også være krevende.  Jeg vil derfor, for egen inspirasjon, gi tips om egenutvikling, trivsel og struktur i arbeidet. Forhåpentligvis kan flere ha glede av den nye fanen "hjemmekontor".

Heng på!


8 kommentarer:

 1. Gjemmekontor var ikke dumt! Lykke til med ny jobbtilværelse. :D

  SvarSlett
 2. Jepp, jeg henger på! Har gjemmekontor/hjemmekontor flere dager i uken, og kan bekrefte at det er både fordeler og ulemper ved det. Min erfaring er at ikke alle oppgaver egner seg like godt til det, og at jeg har veldig lett for å bli litt sånn joggebukseslafs som aldri kommer ut av godbuksa ;-) Lykke til, jeg følger med! Hjertelig hilsen Hanne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint å ha en kollega :) Jeg hadde hjemmekontor i flere år, og syntes det fungerte utmerket. Å starte "i rett tid" og være fullt påkledd er en viktig del av rutinen. Man må føle at man går på jobb. Jeg skal skrive et eget blogginnlegg om akkurat dette.

   Slett
 3. Jeg henger meg også på! Jeg har ikke muligheter til gjemmekontor, men det er mange ganger jeg virkelig kunne ha tenkt meg det! Tips til struktur kan vi alle trenge - hjemmekontor eller ei. :) Håper du finner roen der hjemme!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sant, Anna - struktur trenger man uansett, enten noen henger over skuldra eller ei. Håper du skal finne noe nyttig her etter hvert!

   Slett
 4. Jeg er ofte innom deg og koser meg med bloggen din.
  Nå skal det bli spennende å følge deg på gjemmekontoret ditt.

  SvarSlett