fredag 6. september 2013

Geriljahjerting

Eksempel på lavmælt geriljahjerting
Du har vel hørt om geriljastrikking? Et fenomen der noen, i all hemmelighet, har lagt igjen spor etter seg som er ment å bringe smilet fram hos forbipasserende. En trestamme eller en lyktestolpe kledd i fargerike strikkestrømper, for eksempel. (Du finner masse bilder hvis du googler geriljastrikk.)

I forrige uke dukket det plutselig opp et hjerte i vinduskarmen i yttergangen vår. Jeg regnet automatisk med at det tilhørte 17-åringen. At hun hadde fått det fra eller kjøpt det til kjæresten sin. Jeg spurte henne i forbifarten: Er det ditt hjerte? Nei, det var det ikke. Det var heller ikke kjærestens. Jeg fikk henne til å sjekke med en venninne som hadde vært innom, om hun kanskje hadde lagt det der, av vanvare. Eeeh, nei.

Mystisk.

Dette var en svært travel dag i pludrehanneheimen, og jeg rakk ikke å tenke mer på det før jeg kom hjem godt utpå kvelden, etter å ha arrangert Politisk Kaffeslabberas (et annerledes valgkamparrangement for bygdefolket).

Da slo det meg plutselig: Kunne det være lunsjgjesten min som hadde lagt det igjen? Den ellers travle dagen hadde jo også bydd på en oase av godt snakk over tekopp og brødskiver.

Jeg sendte henne en mms og spurte forsiktig: "Hmmm. Vet du noe om dette? :-)"
Og fikk svar: "Geriljahjerting. En ny form for klem og takk for at du er til, tror jeg :)"

Noe så koselig! Jeg smiler hver gang jeg ser dette hjertet. En lavmælt og velplassert påminnelse om at jeg betyr noe for noen.

Jeg har prøvd å google fenomenet, men tror rett og slett det er oppfunnet av min eiegode lunsjgjest. Et rent Valnesfjord-fenomen, med andre ord. Foreløpig!

Dagens oppfordring: Legg ubemerket igjen et hjertespor der du har lyst til å si "takk for at du er til". Jeg skal i hvert fall adoptere påfunnet. (Det hadde vært veldig stas å høre om noen følger oppfordringen.)

God helg, alle sammen!

Eksempel på storstilt geriljastrikk :-)


13 kommentarer:

 1. For en fantastisk hyggelig gest. Tror jeg hadde blitt veldig rørt hvis jeg hadde fått et slikt.

  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 2. Så koselig! Absolutt en ide å adoptere.

  God helg til deg og dine!

  SvarSlett
 3. Høres absolutt ut som en trend man kan kaste seg på :D

  SvarSlett
 4. Så morsomt! Kan jeg spørre; hva er det laget av? Har veldig lyst å lage slike!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Viola - det ser ut til at dette er et støpt hjerte, kanskje av gips, betong eller noe annet steinaktig. Det er nok et kjøpehjerte. Jeg mener man kan bruke hva som helst med hjerteform til geriljahjerting - selv har jeg tenkt å strø om meg med sydde tøyhjerter som du kan se her: http://pludrehanne.blogspot.no/2012/08/mitt-hjerte-alltid-banker.html

   Slett
 5. Tusen takk for svar, kanskje jeg skal strikke slike hjerter!:)
  Takk for fin blogg, er glad du er i blogginga igjen!:D

  SvarSlett
 6. Tusen takk for svar, kanskje jeg skal strikke slike hjerter!:)
  Takk for fin blogg, er glad du er i blogginga igjen!:D

  SvarSlett
 7. Det var ein supersøt idè. Eg fauk rett inn på Epla og Etsy for å sjå om det var hjerter der som kunne brukast.... og jammen var det ei overflod. Vanskeleg å velje ;)

  SvarSlett