fredag 25. januar 2013

Leseglede


Denne boka fikk jeg til jul av min eldste datter. En fin leseropplevelse, med sterke kvinneskikkelser og spenning i flere lag. En allsidig historie, godt fortalt, så den kan jeg anbefale.

Om handlingen (fra forlagets omtale):
Samtidig som Sira Quiroga, den unge datteren til en syerske fra Madrid, forelsker seg hodestups i den karismatiske forretningsmannen Ramiro Arribas, blir hun kontaktet av faren, som hun aldri har møtt. Den aldrende Gonzalo Alvarado viser seg å være både rik og gavmild - og med ett er Sira en formuende kvinne, med en mann hun elsker.
Men da den samvittighetsløse Ramiro etterlater henne alene og pengelens i Tanger, er det slutt på hellet til Sira. Snart er hun tvunget til å ta opp sitt gamle yrke som syerske, for å få endene til å møtes. I mellomtiden har den spanske borgerkrigen brutt ut, og den flittige Sira får stadig nye kunder. Blant dem er Rosalinda Fox, en verdensvant engelsk kvinne med mange kontakter, og det tar ikke lang tid før Sira lever et risikabelt dobbeltliv, som syerske og britisk spion - i et Europa som vakler på randen av verdenskrig.

PS: Følg min 2013-føljetong "Pludrehanne rydder og kaster"


2 kommentarer:

  1. Den fekk eg og i pakkeadventskalender, veldig kjekk og spennande bok:)

    SvarSlett
  2. Jeg er helt enig!
    Synes den er flott :D

    SvarSlett