søndag 27. januar 2013

165 steg fram og to tilbake

Okei, okei, okei. Jeg er ikke dum. Jeg skjønner at det er sånn rot oppstår. Jeg skjønner at slike reflekser må nedkjempes, og at det behøves langsiktig terapi for å bringe anskaffelsene over fra "nice to have" til "need to have".

Likevel. Etter å ha kvittet meg/oss med 165 gjenstander på én dag (i går) synes jeg nesten det kan forsvares at jeg falt pladask for et femkroners glass i bruktbutikken. Vi (dvs. jentene) har to slike fra før, med andre motiver. Festlige og veldig gode drikkeglass. Dette er første gang jeg finner et på bruktbutikk som ikke er mattet ned av oppvaskmaskin. Så jeg slo til. Det kommer ikke engang til å ta mer plass i skapet, for de er som skapt for stabling. Såeh. (og kunne motivet på glasset ha passet bedre??)


Litt vanskeligere er det å forsvare innkjøpet av ei boklampe. Vi har noen fra før, som  sjelden aldri brukes. Men denne, altså. "The book lamp - in classic cream. It clips on your book. It sits on your desk", produsert av "that company called if". Jadda. Jeg er tom for argumenter. Jeg hadde bare lyst. Så da er det vel lov, da?

Uansett: 165 steg fram og to tilbake - det må fortsatt kalles framgang!

Hva sliter du mest med å motstå av unøvendigheter?

PS: Følg min 2013-føljetong "Pludrehanne rydder og kaster"

Dette er ei bok jeg trygt kan anbefale, forresten!


5 kommentarer:

 1. Hanne...det der e ikke en enkel sak ska e si deg. Førr om lag tre år sida hadd e dilla på koppa og e kjøpt de utruligste eksemplaran (som e ikke har brukt etterpå)...Da e va innerst i skapet her om dagen fant e nån e ikke visst e hadd en gang...Jippi!!!!
  Enda streva e med å gå forbi butikkhylla med riktig fine eksemplara av arten, men e hold tappert ut..

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flink du er som går forbi, Inger. Jeg øver meg :-)

   Slett
 2. Hoisann....

  Pepperkakeformer...


  Det er noe av det mest unyttige som finnes. Men likevel... Det er vanskelig å rusle forbi, spesielt i romjula og på nyåret når det ikke lenger er "sesong" og de er på tilbud.

  Vel, totalt unyttige er de vel ikke, for meg - jeg bruker de jo nært hver uke til matpakkene :D

  Ja - se der! Sådesså!

  SvarSlett
 3. Prøver meg på shopstop i år - tar et halvt år om gangen.. Det holdt hardt her om dagen, jeg så ei veske jeg fant ut at jeg bare måtte ha. Bestemte meg for å kvitte meg med to gamle vesker, de ble levert inn til gjenbruk idag. Etterpå dro jeg innom butikken og tok en nærmere kikk på veska, og fant ut at jeg skulle tenke litt mer på det. Det var ikke alt ved veska som var like rosenrødt.. (Den var ikke rosa!!) Dama på butikken sa det var venta inn nye spennende modeller utover våren. Så da så...

  SvarSlett
 4. STOFF! Det e altså sånn at æ har store vanskeligheta med å la være å kjøpe stoff, så æ har nok stoff til dette livet og ett til:-) Æ syr jo litt, men det e altfor lite tel å unngå at det hopa sæ opp. Mi unnskyldning for å kjøpe mere stoff e at æ KAN jo få bruk for det, det e fint å se på, det treng ikkje mat og så må æ også få ha nåkka som æ lika:-)

  SvarSlett