onsdag 26. desember 2012

Så glad er vi!


Pia (19), Julie (17) og jeg (47), etter at helgefreden senket seg på julaften.
Jeg har blogget om alternative juletrær, men lar meg ikke påvirke i nevneverdig grad. I pludrehanneheimen er det tradisjon som gjelder. idErik tar årlig ansvar for å bringe hjem et juletre etter følgende kravspesifikasjon: Flest mulig greiner til å henge pynten vår på! Dette utfører han med glans hver eneste gang. De aller fleste gangene er treet i tillegg både beint og flott og frodig, og jeg hører ikke til de illsinte julemødrene som sender gubben ut for å kjøpe ett til hvis første forsøk ikke duger. Lukta og pynten er viktigst for meg.

Kuler fra idEriks barndomshjem, og som i år henger på vårt tre.
Pynten er samlet gjennom et langt, julete liv. Fra den aller første julekurven, via (sant å si litt stygge) 70-tallsfigurer som gir assosiasjoner tsjekkoslovakiske dokkefilmer, til forseggjorte Green Gate-anheng og arvede kostbarheter.
Julegave til pludrehanne fra pludrehanne, kjøpt på romjulssalg i fjor. (Green Gate)
Juletreet foreviges hvert eneste år. Ikke minst for å holde rede på hvem det er sin tur til å bestemme glitter/ikke glitter. idErik og husets yngste (og trolig også Susi katt) foretrekker førstnevnte. Eldstejenta og jeg synes den andre pynten kommer best til sin rett uten glitter.

2012 er glitterfri sone. Som et kompromiss fikk yngstejenta henge på noen stjernelenker hun hadde arvet fra farfar. De er forresten ganske fine.

Vi lå godt an på lillejulaften. All vaskinga var unnagjort et par dager tidligere, på grunn av totrinns bursdagsfeiring, og vi skulle "bare" pynte og dessuten spise grøt med mandel i.

Tidsskjemaet sprakk da
1) juletrelysene ikke virket - til tross for at alle pærer ble sjekket og funnet ok
2) juletrefoten (den nye, fine fra Bodum) truet med å takke for seg


Du ser av bildet over hvor utrolig lettet husets damer var da treet stod noenlunde støtt (det er forankret i vinduskarmen ved hjelp av fiskesnøre) og lysene funklet (svoger hadde utrolig nok et ekstra sett lys som kunne lånes ut til verdig trengende, etter alle butikkers stengetid.)

Det ble jul i stua. Men idErik måtte gå rett i badet og dusje av seg julestresset.

Forresten var det 19-åringen som fant mandelen i grøten. Hun er helt voksen nå.
Bevismateriale: Hun
1) ønsket seg knivsliper til jul
2) kjøpte selv inn mandelgaven

Årene går. Og i 2013 blir det glitter.

Ønsker alle gode, glade romjulsdager!


7 kommentarer:

 1. fin juletre deres og dere er fine :-)
  fortsatt GOD JUL!
  hilsen fra Aleksandra :-)

  SvarSlett
 2. God jul til deg og dine:-)
  PS: Fint juletre:-)

  SvarSlett
 3. Juletreet stråler i glansen fra en flott jentebukett synes nå jeg - som egentlig ikke er så opptatt av selve treet. Jeg kunne godt hatt plast, men der setter mine døtre (etpar år eldre enn dine) føttene bestemt ned. Det skal være ekte saker. Så da blir det sånn, enn så lenge.
  Ønsker dere en fredelig romjul :)

  SvarSlett
 4. Koselig julebilde foran juletreet. Vårt tre har glitter, tynt, som begynner å bli temmelig slitt. Sånn var det i barndommens jul for meg. Men det er finere i virkeligheten enn når man tar bilder av det.
  Kos dere videre i romjulsdagene :)

  SvarSlett
 5. God jul til dere i Vakkerbygda!

  Vårt tre er ennå i stadiet "pyntet av husets minste", og vi andre synes det er topp at hun er fornøyd. Dokumentasjon har vi jo også :)

  Juleklem!

  SvarSlett
 6. Koseleg å få litt innblikk i pludrehannejula ;)
  Måtte romjula også bli fin!
  Siri

  SvarSlett