mandag 27. august 2012

Hvit pizza


Mandag og snart helg - juhu. Da kan du jo planlegge hva du skal servere. Hjemmelaget pizza er alltid stas.

Det er ingen naturlov som sier at man MÅ ha tomatsaus på pizza. Her er en variant med hvitt fyll, som i hvert fall slår kjempegodt an hos voksne.

1 stor pizza (som nesten dekker stekebrettet)
6 dl hvetemel
2 1/4 dl temperert vann
1 pk gjær
1 1/2 ts salt

Bland alle ingrediensene. La heve til omtrent dobbel størrelse. Kjevle tynt direkte på stekebrettet, du trenger ikke bakepapir eller smøring, men pass på at det er litt mel mellom deigen og brettet. Hvis du lar bunnen etterheve 15-20 minutter før du legger på fyllet, får du et ekstra luftig resultat.

Topping
Her har jeg kun omtrentlige mål på ingrediensene. Du trenger ca. 5 ss creme fraiche, 2-3 ss philadelfia, et par fedd finhakket hvitløk. Rør blandingen myk og smidig og smak evt. til med litt salt og pepper.
Smør toppingen utover pizzabunnen.
Dryss over et tynt lag revet mozzarella.
Fordel spekeskinkeskiver utover pizzaen.

Stek pizzaen som normalt - min måte: 250 grader, nederst i ovnen med pizzafunksjon. Følg nøye med - det er kort vei fra ferdig til brent.

Serveres med ruccola på toppen.

Knallgodt!

6 kommentarer:

  1. Ser snasent godt ut :) Og sikkert godt med restene til lunsj dagen etter... Kanskje noe å prøve :D

    SvarSlett
  2. Hørtes da fortryllende godt ut, og fyllet er litt lavkarbo. Flott at du deler og inspirerer.
    Ha en finfin uke.
    Annelive

    SvarSlett
  3. Nam!
    Dette så kjempegodt ut!!

    Må nok prøve denne engang. :D

    SvarSlett
  4. hvit pizza er så utrolig godt!!
    takk for at du minnet meg på det, lenge siden sist!

    SvarSlett
  5. Looks delicious, really want to taste the next not open blocked delicious.

    SvarSlett