tirsdag 21. august 2012

Pludrehanne spør publikum

Til sjøs en nordnorsk sommerdag. Ikke noe heslig!

Jeg lovte jo, for "læng-å-læng-sia" at det skulle komme et innlegg om vår nyanskaffelse, båten. Den har siger og skriver vært svært lite brukt. Det har vært en værmessig drittsommer, og jeg har valgt å jobbe-jobbe-jobbe i regnværet, med den listige plan å kunne ta fri så snart solen melder seg. Det ble mye jobb og lite båt, for å si det sånn. Senere tok jo dessuten sommeren en trist vending, som dere vet.

Men altså:


Fornøyd skipper på dekk, på kaiplassen vår på Kjerringøy.

Båten er en 31 fots Sandvik anno 1988. Den er kjøpt fra en venn som har stelt like godt med båten sin som vi har gjort med ungene våre, så her er det meste tatt hånd om på beste vis.

Til og med husarbeid er koselig ombord :-) Og så DEN utsikten.


Under forrige eier hadde båten navnet "Shanty". Det er et pent navn, og vi har fått lov til å overta navnet, hvis vi vil. Men vi vil helst døpe den på nytt. Kattepina er at det virker nesten umulig å finne et navn som sitter, og som "er oss", og som fungerer i dagligtale. "Til helga skal vi ut med ...", om du skjønner?

Litt stæsj må man ha i sitt andre hjem! Green Gate, ja.


Jeg kunne tenkt meg å kalle den Mompedotta - oppkalt etter svigerfars robåt.
Vi har også vært inne på tanken "Søstrene Veigård" - så er den oppkalt etter alle de tre døtrene. Og i samme åndedrag kom idéen "Søsterskipet".

"Saltens perle" og "Tjorven" har vi vært inne på.

"Haillmaraton" ble forkastet. "Sjarkhora" likeså. Det er jo grenser for hva slags image man vil klappe til kai med...


Men seeee - den fine kaffekoppen vi fikk i innvielsesgave til båten, fra (ste)datter Elin og svigersønn Rasmus. Min favorittkopp for tiden, og snart skal den ombord! Koppen er laget av Pias Potter.

Herved spør jeg publikum: Hva skal båten hete?
17 kommentarer:

 1. Det må vera eit vanskeleg valg å finna passande namn..
  Med tanke på små puser som er ein del av dykk, så kom namnet 'Skipskatten' ramlande inn i mitt hovud.
  Lykke til med valget!
  Siri

  SvarSlett
 2. Synes det er altfor vanskelig å komme på et godt navneforslag til noe så personlig , som en slik båt er -kjempefin forøvrig , god plass der ombord . Båten blir som ei hytte , må iallefall kjenne dåkk bedre for å kunne komme med bidrag -hmmmmmm Veigårds dampen/skuta...kanskje, det datt bare inn plutselig. Lykke til med navnevalg og etterfulgt dåp - kan bli en hyggelig seanse det.Dåkker får" bo" dåkk litt inni båten , så vil dåkk etterhvert "kjenne" ka den må hete.

  SvarSlett
 3. Saltens perle høres ut som dokker!

  SvarSlett
 4. Tenker litt på Vakkerprammen og Fjorddrømmen, men det er jo litt vel... eh...!

  Så kanskje Drømmeprammen? :D

  Lykke til med dåpen!

  SvarSlett
 5. "Perlen" "PludreSjarken" "Idèen" "Roen" "Sakthanssjarken"
  (men Mompedotta er finest!)

  SvarSlett
 6. Gratulerer med båten, selv om det er en stund siden dere overtok den. Navn er ikke lett, om det gjelder barn eller båt ;) Pludresjarken synes jeg var fint, men så er jo ikke båten en sjark. Et båtnavn bør ikke være så langt, synes jeg. Hva med bare Pludre? Nei, sier som Turid over her, bo dere litt inn i båten, så kanskje det kommer helt naturlig.

  SvarSlett
 7. En sånn fin båt må ha fint navn - Mompedotta var bare helskjønt og en navn med historisk sus ettersom det tidligere har vært heimehørende i din svigerfars gamle robåt. Tydelig et godt navn - og det er jo viktig for en båt.
  Uansett - Lykke til med både navngivning og båtlykke :-)

  SvarSlett
 8. Mompetotta var helt fantastisk. Saltens perle vil den jo være uansett siden dt er deres båt!

  SvarSlett
 9. Først og fremst : gratulerer med flott båt! Der så det skikkelig koselig ut! Artig at du nevner det med husarbeid, akkurat sånn føler jeg der er med husarbeidet på hyttevognen vår også;)

  Vi hadde en 22 fots Viksund noen år tilbake, den fikk aldri noe navn, men siden den var orange vurderte vi "Hummeren". Men "Bånnski" var også et alternativ husker jeg..haha;)

  Lykke til med navnevalget! Tipper dere får mange gode forslag.

  Klem fra Turid;)

  SvarSlett
 10. Først: kondolerer med tapet av din mor. Godt å se at hun var så oppegående til det siste.

  Gratulerer med ny båt. Jeg synes også det blir vanskelig å foreslå noe navn, men det første som datt ned i mitt hode var "Draugen". Men så er jo det litt "meg", da.. Min gamle, utette trebåt har jeg kalt "Sjølsøkk", mens plastbåten kalles "Fri flyt"!
  Ha en fin dag, og lykke til med navneavgjørelsen :)

  SvarSlett
 11. Hei!! Mitt forslag: Ea. En ærfuglhunn?? Båtnavn er ikke lett. Vi har en plastsnekke som heter Slapp´a... det passer kanskje best på østlandet?? Og så hadde vi en stor trebåt som het Terna.....Det passet godt på den. Sjarkhora, ikke bra:-) Morsomt at su spurte. Ha det fint!! AnneK:-)

  SvarSlett
 12. Hva med Kreoline eller Kaffelars?? Eller må båter ha damenavn? Kaffeline? Ha en fin uke og lykke til med navnevalg!

  SvarSlett
 13. Søsterskipet var jo et fint navn da:-)

  SvarSlett
 14. Bestefar sin båt heitte Vega, får eg båt skal den heite det. Men kva med Skatten, Drømmen eller Balja?

  SvarSlett
 15. Sea Rious, Sea-esta, 3 Sea Sisters, ShipHappens,
  Mama Said Yes, Fant-a-Sea


  Sea Me Smile, The Black Pearl, Seas the day

  SvarSlett
 16. Vi har en båt som vi kaller KruseKnallKul, men som også går under navnet OsebergSkipet, og det er vel det som passer best, Røyklegger enhver havn vi ankommer :))

  SvarSlett
 17. Vi har en båt som vi kaller KruseKnallKul, men som også går under navnet OsebergSkipet, og det er vel det som passer best, Røyklegger enhver havn vi ankommer :))

  SvarSlett