lørdag 25. august 2012

Må ikke åpnes...Gammelordføreren i Sel kommune har, post mortem,
klart å lage masse oppstuss rundt sin mystiske pakke.

Det fikk meg til å tenke på vår egen Familiehemmelighet. I dag måtte jeg hente den fram fra sitt skjul, bare for å se og klemme litt, og lese instruksjonsbrevet på nytt.

Det er svigerfar Carl August som er arkitekt bak vår mystiske pakke. På sin 70-årsdag, 15. april i 1997, troppet han nemlig opp i familiekalas med tre likedanne pakker. Emballert i rødrutete hyllepapir, behørig klistret igjen med pakketeip fra Interbok, og for sikkerhets skyld surret med solid hyssing.


Skriften på etiketten lyder:
"Familie-hemmeligheten. Må ikke åpnes. Les instruksjonene."


Hans tre sønner Kjell, idErik og Jan Helge fikk hver sin pakke.

Forutsetningene lyder: "Hemmeligheten må ikke under noen omstendighet åpnes før tidligst 15. april 2197. Hemmelighetens innhold har i dag null økonomisk verdi. Verdien består nettopp i at den ikke kan åpnes før datoen. Innholdet og emballasjen er forberedt for langtidslagringen og tåler frost og varme, men ikke opphold i vann eller ildebrann."

Totusenetthundreognittisju. Vi snakker to hundre år! Ordføreren i Sel var jo beskjeden i sammenligning. Her er det bare å smøre etterkommerne med tålmodighet...


7 kommentarer:

 1. Så spennende pludrehanne.
  I år 2000 skrev jeg brev til meg selv, jeg skrev litt om hvordan jeg hadde det og så skrev jeg om hvor jeg ønsket å være i 2010. Så la jeg vekk brevet i 10 år.
  I 2010 husket jeg ikke hva jeg hadde skrevet og det var artig å se at det jeg hadde ønsket meg var oppfylt. Så klart var jeg ikke akuratt der jeg trodde ejg kom til å stå, men mye av det stemte

  SvarSlett
 2. Du verden.
  At dere greier å la være.....

  SvarSlett
 3. Spennende :) Håper det ikke er matpakka ;)

  SvarSlett
 4. Oj. Så spennende da! Jeg tror kanskje det hadde holdt hardt å la pakken være uåpnet om det var meg...

  SvarSlett
 5. Så spennende,for de som får åpne.
  Også mange tanker og diskusjoner det er rundt innholdet.
  Din svigerfar visste å sette fantasien i sving hos sine.

  Ha en flott uke.

  SvarSlett
 6. Åhhhh-herlighet, så spennanes. Å minst like spennende om de forblir uåpnet i alle tre fam.....du viser vel på bloggen i april 2197.
  Ha en flott august mandag!

  SvarSlett