lørdag 4. april 2009

Kjempegodt brød

På ICA har de et stativ med gratis matoppskrifter. Der fant jeg oppskrift på dette brødet, som er alle tiders når man blir matlei og vil ha en avveksling fra "vårt daglige brød".

Mortens mellomgrove steinovnsbrød - 2 stk

700 g hvetemel
300 g sammalt hvete grov
2 ts salt
50 g gjær
100 g mykt smør
2 ts olivenolje
6 dl lunkent vann

Løs gjær opp i vann. Bland deretter alt i kjøkkenmaskinen i minst 5 minutter.
Dekk til bollen og la deigen heve i 1 time.
Hell deigen på bordet, form to lubne brød (runde men litt avlange).
Ikke kna unødig mye mel inn i deigen, men la det være litt raust med mel utenpå brødene.
Legg dem på bakepaprikledd stekebrett. La heve i ca. 1 time.
Like før steking skjærer du noen snitt i brødene med skarp kniv. Dryss over litt ekstra mel.

Stekes midt i ovnen, 225 grader i ca. 30 min.

Avkjøl på rist.

2 kommentarer:

  1. Det såg skikkelig godt ut!
    Trur eg må prøve det:)

    SvarSlett
  2. takk for flott oppskrift.Denne skal prøves i morra.god påske til deg:)

    SvarSlett