mandag 30. mars 2009

Ufullendte symfonier

Moren min gjør bestandig ferdig sine påbegynte håndarbeider. Men hun er visst den eneste. Alle andre later til å ha pinner, garn, halvferdige strikketøy og dårlig samvittighet i posevis.
Så også jeg.

Det vil si - ikke nå lenger. På nyåret kvinnet jeg meg opp, nappet pinnene ut av alle mulige lodne åttitalls-håpløsheter, rekket opp og ga garnet til en barnehage. OM plaggene så ble ferdige, ville de jo aldri bli brukt uansett. Ikke sant?

Det var imidlertid ett unntak. Denne vesle setesdalsgenseren i størrelse halvannet år. Den ble (ifølge kvitteringen i posen) påbegynt i juli 1989. Den skulle bli gave til en venninne. Den første i venninneflokken som fikk barn.

Jeg tok forsåvidt godt i, ettersom jeg valgte størrelse halvannet år til en nokså nyfødt gutt. Men nå runder Marius straks 20 år. Jeg trenger vel ikke si at det ble kjøpegave til ham i stedet?

Imidlertid: Jeg rekket ikke opp, for denne genseren var så godt som ferdig. Det manglet bare en bord øverst på det ene ermet, og mønsteret er på ingen måte gått ut på dato.

Nå er strikkingen unnagjort. Det er klart for å bryte Selveste Barrieren: Å montere. Det har jeg aldri prøvd før, men nå har jeg bestemt meg for å gjøre det. (Oppfølger kommer!)

Poser med dårlig samvittighet, ja... En mann på Tverlandet har i mange år samlet inn og fraktet klær til trengende i Polen. Da jeg intervjuet ham for noen år siden, oppfordret han folk til å levere sine "ufullendte symfonier" også.

Ufullendte symfonier. Kan man kalle disse posene fylt av halvferdig håndarbeid og dårlig samvittighet noe vakrere? Jeg ble både overrasket og glad. Overrasket fordi det var en mann som viste denne unike forståelsen for fenomenet. Glad fordi jeg jeg innså at jeg i min ufullkommenhet kunne hjelpe andre. Aldri så galt at det ikke er godt for noe.

6 kommentarer:

 1. Det var ein vis mann. Lukke til med monteringa!

  SvarSlett
 2. Så flott navn - nå slipper vi vel å si UFO'er da?
  Genseren blir nok flott, syntes fargene på den var supre.
  Og bare slapp av; jeg har hatt mange neste-ferdige gensere som aldri har blitt ferdig. Synes du er flink nå!

  SvarSlett
 3. Montering er ikke så ille som du tror, og du får så god samvittighet etterpå :)

  SvarSlett
 4. Jeg kjenner meg så igjen i det du skriver, jeg hadde også en ufo opprydning for litt siden, og fant div 90-talls påbegynte prosjekter...Noe manglet bare montering, og faktisk var det litt gøy å montere det...Ha en flott uke videre!

  SvarSlett
 5. Lykke til med montering. Det er verst den første gangen. Nydelige farger i setesdalsgenseren. Kanskje tyveåringen kan få den til sine barn....

  SvarSlett
 6. Hei.
  Tusen takk for koselig hilsen i bloggen. Så fin blogg du har. Om kaka er god gjenstår å se, her er alt endelig klappet og klart til 7 års bursdag he he. Gleder meg til de 14 jentene skal hjem igjen for hodepinen er nemlig fortsatt på plass he he.
  Ha en fin dag. :D
  Klem.

  SvarSlett