lørdag 28. mars 2009

Jeg holder en knapp på....

Hva ER det med knapper, egentlig?
Helt fra jeg var lita jente har jeg elsket å studere knapper, i mammas og bestemors knappebokser.
Nå har jeg mine egne knappebokser, og kan kose meg med å se på knappene uten saklig grunn. Rett og slett bare "holde på med dem", og mimre om plagg som knappene hørte til i. (Ja, jeg spretter av knapper før jeg kaster plagg, hvis de er litt spesielle.)

I går fikk jeg pakke fra Panduro. Jeg hadde bestilt noen egg og hjerter av isopor, og ull til nålefilting. Pluss en pose assorterte knapper, nemlig disse:
Tidligere i uka dumpet jeg innom en (for meg) ukjent scrappebutikk i Bodø, og da gjorde jeg også et knappekrøk. En boks med over 400 knapper for 55 kroner. O jubel.
TreL, som butikken heter, er forresten en innholdsrik og innbydende butikk, og de har også nettsalg. Jeg var bare innom i full fart, men skal definitivt tilbake - de hadde masse fint, og designer papir selv.

Hva jeg skal bruke alle disse knappene til, er selvsagt en annen sak. De er fine bare å ha, og man står jo ikke opprådd om behovet skulle melde seg.
Behovet melder seg forresten ganske sjelden, siden jeg har stor motvilje mot å lære meg å sy knapphull. Og ikke syr jeg så mye heller. Det kommer jeg jo på nå...

Jeg intervjuet en gang en dame som drev stoffbutikk i Bodø. Jeg kommenterte alle de spennende knappene, og da sa hun som sant var at hun lurte på hvor alle knappene tok veien. Ikke fordi hun opplevde tyveri, altså, men fordi hun solgte så mange knapper sammenlignet med mengden tøy.
Jeg rødmet ukledelig mens jeg tenkte på mine egne velfylte knappeskrin der hjemme. Og skyndte meg å snakke om noe annet.

Etter ukas røverkjøp av knapper måtte jeg faktisk innvie nok en knappeboks. Nå har jeg tre.
Man trenger vel ikke skamme seg over å ha så rikelig av et knapphetsgode?

15 kommentarer:

 1. En kjempefangst! Det er alltid godt å ha litt knapper å velge mellom :) Ha en fin helg i godværet....

  SvarSlett
 2. Jeg har også mange knapper. Flott å kunne lete i egen knappesamling etter knapper til et nytt strikkeplagg:) Og så er de rett og slett bare "fine å ha og å se på".
  Takk for linken i innlegget.

  Ha en fortsatt god helg!

  SvarSlett
 3. Der var det mange flotte knapper! Det er kjekt med et lite knappelager, så slipper man å reise ut for å kjøpe når man trenger noen nye.

  SvarSlett
 4. Var det bare ett salg de hadde på knapper, eller blir jeg nødt å fly opp til Bodø for å hanmstre knpper? :P Hvilke knapper var det de hadde?
  (Jeg har selv kjøpt sånne knappeposer på Panduro :P)

  SvarSlett
 5. Alle har sine greier, og knapper må da være bra saker å være gæærn etter vel:-D

  SvarSlett
 6. Der ER morsomt med knapper, jeg husker godt at jeg koste meg med farmors knappesamling da jeg var lita.
  Egne knapper har jeg ikke så mye av, men noen er det jo blitt etterhvert.
  Du hadde hvertfall mange morsomme og det fristet å anskaffe seg enda fler:)
  Klem:)

  SvarSlett
 7. Alle de flotte knappene, de var jo bare en fryd å se på! Og vist jeg en gang skulle mangle en knapp....så vet jeg hvem jeg skal dra til og gjøre en byttehandel....
  Ha en fin søndag Hanne!
  Jeg har Karoline hjemme i helga så vi skal på en liten skitur.
  Klem fra Gry fortsatt i bestemorlykkerus...

  SvarSlett
 8. Jeg husker selv mormors norgesglass som var full av knapper:)
  Fine farger og fasonger er spennende :)

  SvarSlett
 9. Knapper er bare så gøy!!Jeg hadde også en mormor med masse knapper, gode minner...God søndag fra sørlandet..

  SvarSlett
 10. Jeg er som deg, elsker knapper, og har også fra liten pike av kost meg med min mormors knappeboks. Nå er den boksen min, og jeg elsker den, som du skriver, bare ved å kikke på dem, sortere dem, for å så legge de tilbake i skattekisten. Yngste gutten min på 9 år er også veldig glad i knapper, og blir mer enn gjerne med på å kikke i esken sammen med meg. De vakreste er de gamle perlemorsknappene, de får hedersplassen på vesker og punger som jeg syr.
  Ønsker deg en god uke.

  SvarSlett
 11. Titt tei, og takk for hilsen inne hos meg (Containergirl)

  Kommer inn endel knapper hos meg og men de får fota å gå på ja ;0)

  Takk for titten Hanne ;)

  SvarSlett
 12. Knapper er spennende - det er du ikke alene om å synes. Spiste middag hos mine foreldre i går og fikk med meg i underkant av 1kg gamle knapper som mamma har samlet. Ikke så flotte i fargene som disse, men det var mange fine. Flere av dem husker jeg igjen fra barndommen da jeg fikk kikke i knappe-eskene.

  SvarSlett
 13. Så spennende knapper du fikk. Jeg samler også på knapper, og finner de fleste på loppemarked.(Sittende fast i stygge klær):)

  SvarSlett
 14. Ja, knapper er stas!!! kjempeflotte knapper og så så mange herlige farger =D Nydelig marsipankake og forrester...

  SvarSlett
 15. Takk for at jeg fikk ett nytt navn på ufoene mine, ufullendte symfonier - noe så nydelig.. og knapper, det får man vel egentlig aldri nok av:)

  SvarSlett