fredag 20. mars 2009

I kakehimmelen

Etter mange års trofast begeistring for vanlig ostekake (den med sitrongele, som ikke skal stekes), ble jeg rett og slett litt... lei.

På kafé har jeg noen ganger fått direkte himmelsk, stekt ostekake. Jeg har gransket og finsmakt og prøvd å analysere meg fram til hva som skiller de beste fra de ikke fullt så gode. Og hjemme på kjøkkenbenken har jeg prøvd den ene oppskriften etter den andre, uten å bli helt fornøyd.

NÅ har jeg funnet den rette oppskriften! Den dukket (nær sagt selvfølgelig) opp på Det Søte Liv.
Jeg legger ikke ut oppskriften her - stikk heller innom nettsiden og søk på kakens navn!Kaken heter "Cherry Swirl Cheesecake". Jeg er ikke så glad i moreller/kirsebær, og brukte bringebær i stedet. Den fløyelsmyke ostemassen smaker dermed av vanilje, bringebær og appelsin. Den tradisjonelle kjeksbunnen har fått en ekstra spiss ved å tilsette 1 ss sirup, og etter steking er kaken toppet med creme fraiche smakt til med melis. Mmmmmm...

Kristine heter damen som står bak denne fantastiske oppskriftsdatabasen med mer enn 2.000 oppskrifter. Hun prøvekjører alle oppskrifter før de legges ut, modifiserer og lager sin egen vri, og fotograferer kakene hjemme på sin egen kjøkkenbenk.

Kristine har etter hvert blitt min åndelige veileder i alle kaketekniske spørsmål, og jeg anbefaler nettsiden til ALLE som liker å bake.

Stekte ostekaker bør stå i kjøleskap natta over før servering. Du kan fint rekke å svinge opp med hjemmebakt, i hvert fall til søndagskaffen!

God helg!

8 kommentarer:

 1. Mmmm, den oppskriften m[ sjekkes ut!

  God helg til deg!

  SvarSlett
 2. Din tidligere ostekakefavoritt, den med sitrongele, og som skal stå i kjøleskapet har vært en sikker vinner her hjemme i 15 år. men vi har som deg, gått lei den, takk for link og anbefaling til ny ostekake, kanskje denne kan bli vår nye favoritt?
  Morsomt med felles bekjente. Som du sikkert har skjønt, spiller min mann, Håvard i Tribamoll sammen med Tove og Armand.
  God helg.

  SvarSlett
 3. Den såg himmelsk god ut!!

  SvarSlett
 4. Den ser utrolig deilig ut, jeg er veldig glad i ostekake... Ha ei fin helg!

  SvarSlett
 5. Den så nydelig ut! tror faktisk ikke jeg har smakt stekt ostekake engang jeg! Kanskje jeg må prøve å lage denne:) Takk for tips, og for koselig kommentar hos meg! God helg! klem fra silje.

  SvarSlett
 6. Den kaka di så kjempegod ut! Jeg har laget stekt(amerikansk) ostekake flere ganger, med stort hell.
  Jeg er å henter Karoline på flyplassen når det er håndarbeidskafe.... så dumt, jeg har flere fine egg...
  og du de rosene jeg fikk står ennå kjempefint.
  Ha ei super helg!
  Klem Gry : )

  SvarSlett
 7. Den så virkelig god ut. Dessverre liker ikke mannen i huset ostekake - men tror den må prøves likevel.

  SvarSlett
 8. Den ostekaken så god og annerledes ut, men den skulle vært uten egg da... *snufs*

  SvarSlett