torsdag 23. januar 2025

Kjempegod pizza


Har du smakt potetpizza? Hvis ikke kan denne varianten anbefales! Vi snakker vanlig pizzabunn, hvit saus og topping av tynne potetskiver. Digg!

Det vanligste er å servere potetpizza uten smeltet ost på toppen, men jeg gikk for en crossover her, eller skal vi bruke norsk og si sammensurium. Jeg angret ikke på det.

En oppskrift fra matprat.no satte meg på idéen å smaksette fylle med fetaost. Det er virkelig prikken over i'en. 

Potetpizza er i utgangspunktet en vegetarrett, og smaker skikkelig godt som den er. Spekeskinke er ellers perfekt som tilbehør.

Jeg bruker min vanlige pizzabunnoppskrift. Du kan alternativt kjøpe en ferdig, rå pizzabunn til langpanne.

Pizzabunn

6 dl hvetemel

2,25 dl temperert vann

3/4 pk gjær

1,5 ts salt

Bland alle ingrediensene - jeg rører dem sammen med en slikkepott. La heve en liten time. 

Deigen er beregnet å dekke mesteparten av et stekebrett. Kjevle tynt. Legg leiven over på stekebrett drysset med hvetemel (dette for å hindre at bunnen klistrer seg fast). 

Hvis du lar bunnen etterheve et kvarters tid før du legger på fyllet, får du et ekstra luftig resultat.


Topping

4 ss creme fraiche

2 kløfter hvitløk, finhakket

50 g fetaost

2-3 poteter - grundig vasket eller skrellet, skåret i løvtynne skiver

2 stilker frisk rosmarin (eller timian fra pose)

Litt olivenolje (kan sløyfes om du skal ha ost på toppen)

1/4 rødløk

2-4 sjampinjong, skivet og stekt på forhånd

Salt og pepper

Et par never revet ost

Eventuelt tilbehør ved servering: Ruccola, spekeskinke og trøffelolje


Creme fraiche røres sammen med hakket hvitløk. 

Bre sausen over pizzabunnen. Smuldre fetaosten over. 

Legg på potetskivene i taksteinsmønster. Fordel rosmarin over (kan evt. erstattes med timian fra pose, om du ikke har ferske urter), og kvern over litt salt og raust med pepper. 

Drypp eventuelt litt olivenolje over potetene - dette er særlig viktig om du dropper ostelaget på toppen.

Dryss over et beskjedent lag med ønsket pizzaost, før du avslutter med stekt sjampinjong og rødløk i tynne skiver.

Steketemperatur: 250 grader, midt i ovnen 

Tid: ca. 10-12 minutter

Det smaker godt med noen dråper trøffelolje på pizzaen, og tilbehør som ruccola og spekeskinke.

Kanskje dette havner på menyen hos noen av dere i helga?





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar