søndag 2. januar 2011

Hjemme-atelierVinterhalvåret er ikke bare en talemåte her nord. Det kan trygt tolkes bokstavelig. Og særlig november, desember, januar og halve februar byr på utfordringer for den som er på jobb midt på dagen - mens den lille slanten av dagslys haster forbi -  og likevel ønsker å ta noenlunde korrekt eksponerte bloggbilder.

Løsningen er å rigge et lite fotostudio.
Det kan du gjøre i en fei - og da spiller det ingen rolle om huset er rotete som fy :)

Jeg tar mange av mine nærbilder på en hobbybenk i et godt opplyst rom.Oppå denne benken setter jeg for eksempel en varmeovn.


Jeg slenger over et laken eller et annet tøystykke i ønsket farge, og vips:
Helt ryddig bakgrunn og god belysning.


Jeg bruker en ekstern og dreibar blitz, slik at lyset kan sendes i ønsket retning og justeres etter behov. Å sende blitzlyset opp i et hvitt tak gir en myk og fin spredning på lyset, og du slipper skarpe blitzskygger.
Uansett blitzløsning er det alltid en fordel at belysningen i utgangspunktet er jevn og god, så prøv deg evt. fram med flyttbare lamper hvis rommet ikke har godt lys fra før.

Noen ganger er det greit å fotografere ovenfra. Da kan du stå på en stol.

Selv nyttårsstrikketøyet lar seg avbilde på en grei måte, selv om alle hobbybloggere vet at svart strikketøy er noe av det vanskeligste å få vist fram. Dette skal bli Bella-votter til husets yngste. Hun har ventet lenge!
Jeg bruker Eskimo og pinner nr. 5. Gratis mønster på disse vottene finner du her.


De tøffe maskemarkørene fikk jeg i Hemmelig Venn-gave fra Strikkesnuppa i september. Er de ikke fine?


6 kommentarer:

 1. Supre tips, Hanne!!! Og så må eg få takke for knekkebrødoppskrifta di! Det skal blir storproduksjon etter jul!

  Godt nytt år til deg og dine langt der nord (har eignetleg alltid lurt på KOR langt nord du bur???).

  Klem, Tove

  SvarSlett
 2. Kjempebra tips, jeg bor i et område der sola ikke kommer til mellom oktober og mars, så det blir mye mørke bilder. Jeg har fått ekstern blitz i "nyttårsgave" med husbonden, så nå går jeg bare og venter på at den skal komme så jeg får prøvd den ut - gleder meg:)))
  Ha en fin uke, klem fra Hanne:)

  SvarSlett
 3. Ja iblant gjør jeg også noe slikt som du :) Skal forsøke meg litt frem etterhvert med å ha svarte sidekanter, skal visst ha en god effekt også.

  SvarSlett
 4. Takk for gode tips! Det er alltid lyset som er vanskelig. Syns uansett hvor jeg prøver å fotografere, mangler det det skikkelig belysning.. Når det gjelder snopet er det ikke bare kjøpe snop, men generelt all snop! Det går fint foreløpig, og jeg gleder meg til å supplere med mer brunost til hjemmet i morgen, det gikk nemlig fort tomt etter snopestoppen;-)

  SvarSlett
 5. Heisann

  Kjempekoselig blogg du har. Er innom hos deg titt og ofte..
  Takk for gode tips, hilsen ei som er ny i blogge-land;)

  SvarSlett
 6. Takk for gode fototips. Jeg skal endelig, etter litt sparing, kjøpe meg et nytt kamera og denne gang en speilrefleks. Har en gammel speilrefleks som ikke er digital men denne er ikke blidt brukt siden digitalkamerene kom på markedet, står bare og samler støv.
  Håper kameran kommer i hus i Jan-Feb, jeg glær meg som en unge.
  Bella mittens hmmmm..... trur nok jeg har en UFO liggendes i en kurv med dette navn. Hvorfor har jeg ikke strikket disse ferdig ? Kanskje jeg skal få disse ferdig nå i Januar mens det er kallt ute, trur næmelig ikke det er mye igjen på disse.
  Ønsker deg en fortsatt fin uke!

  Pernilla

  SvarSlett