mandag 27. september 2010

Hipp-hipp på etterskudd - og to tips

Helga har vært fylt av festivitas. Yngstejenta Julie har nemlig rundet 15, og det må selvsagt feires med både jevnaldringer og familie. Hurra og gratulerer - en dag på etterskudd!

Til familiekalaset i går bakte jeg marsipankake. For å få en kake som rekker til mange, baker jeg to rullekaker som jeg bruker til kakebunn. Jeg ruller dem selvsagt ikke sammen... Dette gir en rektangulær kake på 30x40 cm.
Kaken ble fylt med pisket krem smakt til med bringebærsyltetøy, og overstrødd med grovt hakkede valnøtter før jeg la på bunn nummer to. Det hele ble dekket med hvit fløtekrem nesten uten sukker - det blir søtt nok allikevel.
Kaken er forsøksvis pyntet med hjemmelagde erteblomster med utstyret jeg fikk til bursdagen min i fjor.

Turfolk har et gyldent prinsipp: Alt man pakker i sekken skal kunne brukes til minst to formål. Slik er det i grunnen med dingser og duppeditter i kjøkkenskuffen også. Kan det kun brukes til én ting, forvarer det stort sett ikke plassen sin.

Derfor viderebringer jeg to tips i dag:


Jeg bruker melis ved utkjevling av marsipan. (Noen anbefaler hvetemel, men jeg syns det gir melsmak.) Men, det er viktig å unngå tykke lag av melis. Tesilen er et uovertruffent hjelpemiddel til dette formålet. Bare prøv! Gjelder også når en kake skal ha lett melisdryss på toppen.


Pizzahjulet kan også brukes til litt av hvert. For eksempel renskjæring av marsipanen etter at du har kledd kaken. Overflødig marsipan fjernes helt uten frynsete kanter og utilsiktede bulker.


9 kommentarer:

 1. Gratulere med overstått feiring. Det var en nyttig regel at kjøkkenutstyr bør ha minst to bruksområde. Bør ta med seg det når man er i handlehumør:)

  SvarSlett
 2. Takk for tips. Er selv ivrig kakebaker, så dette tar jeg gjerne med videre.

  SvarSlett
 3. Gratulerer med vel overstått feiring.
  Flott kake da!
  Jeg har til gode å lage marsipankake, men etterhvert som jeg får inn slike gode tips, så blir det vel ei rå med det også :-)

  SvarSlett
 4. Her var mye gode tips - og fristende kaker :-)

  SvarSlett
 5. Gratulerer med overstått bursdag!
  For ei flott kake du ha laget -nam-nam, og takk for tipsene!

  Ønsker deg ei flott uke:)

  SvarSlett
 6. Så flott kake du har laget. Og takk for gode tips! Minstejenta skal snart ha selskap, men hun liker ikke marsipankake, så da blir det vel en stund til jeg får prøvd tipsene.

  SvarSlett
 7. For ei flott kake!
  Og veldig kjekke tips :-)

  SvarSlett
 8. Kjempefin kake! Gratulerer på etterskudd! : )

  SvarSlett
 9. Kjempeflott kake og tusen takk for gode husmortips!! Likte kjempegodt at tesilen også kunne brukes til å strø melis. Super ide.

  Hilsen Linetoppen

  SvarSlett