fredag 30. juli 2010

Tine har ikke spurt meg...

Mer funskjonell? Mer hygienisk?

Tine har spurt forbrukerne, og særlig de yngre foretrekker melkekartonger med skrukork, av nevnte grunner.

I diskusjonsforum på nettet ser jeg også at folk liker skrukorken fordi det a) er lettere å drikke rett fra pakken (ÆSJ! Sa du hygienisk??) og b) blir mindre søl i kjøleskapet hvis kartongen velter.

Jeg har en mistanke om at vi godt voksne damer, som sleper hundrevis av melkekartonger i hus hvert eneste år (fordi vi har ansvaret for å handle til Familien), foretrekker den gammeldagse melkepakken. Jeg har i hvert fall til gode å treffe noen på min alder som jubler over skrukorken.
Med skrukork kan åpnede melkepakker forveksles med uåpnede, siden "noen" kan finne på å legge de påbegynte kartongene sammen med de fulle. De er også mindre presise å helle fra.

Det store irritasjonsmomentet: Det er noe herk å skylle, brette og stappe de nye kartongene, ettersom plastkorken må fjernes for å få brettet og stappet med suksess.
Tine selv understreker at skrukorken er laget av et gjenvinnbart plastmateriale, at bretting går greit også med kork og insisterer på at korken må følge med. "Det er viktig at korken skrues på etter bretting og blir med i returen" og "Vi håper forbrukerne bidrar til at innsamlingsnivået på drikkekartongene øker". Unnskyld frekkheten, men hvor korka går det an å bli?

22 kommentarer:

 1. Nei du sier noe. Bretting med kork er jo ok, men å putte dem ilag i en kartong etterpå *rister på hodet*
  Liker å helle av de med kork, men så lenge de vanlige lar seg åpne uten å splitte helletuten holder jeg en knapp på dem.
  Siden det er bare meg som betjener kjøleskapet her hos oss, holder mitt system ang plassering av åpnede og uåpnede kartonger.
  Seinere orker jeg ikke tenke på.
  Mulig det blir mye vaffelkaka av det.
  Ikke så galt at det ikke er godt for noe ;o)
  God helg til deg.

  SvarSlett
 2. Vi kjøper KUN med skrukork! De siste årne har vi bare kjøpt Q-melk pga skrukorken:)

  Åpnet kartong står i døren, de andre ligger. Aldri noen som tar feil:)

  PS. Men er noen få år aldre enn deg hihi:)
  Alle kartonger blir brettet!

  SvarSlett
 3. Så utrolig enig med deg jeg er!! ;-) Må bare stå for at jeg rett som det er kaster juicepakker med skrukork rett i søppla uten å skylle, brette og putte sammen med melkekartongene som står der til gjennvinning. De har nok ikke spurt oss, nei.....

  Alt godt fra Eirin

  SvarSlett
 4. Har i grunnen ikke filsosofert så mye over de korkene. Er sterk i klypa selv,(strikke-muskler)men ungene må av og til ha hjelp for å åpne kartongene.

  Jeg skyller dem med plastdingsen på, men jeg gidder ikke å prøve å stappe dem ned i noen kartong. Korkene kaster jeg pent i plastgjenvinningen, hadde ikke fått med meg at de skulle skrus på igjen. Hva skulle vitsen med det være da?

  Ikke alt Tine eller andre produsenter finner på som er like smart. I alle fall ikke hvis de forventer at vi forbrukere skal følge opp.

  SvarSlett
 5. Enig!
  Forveksles lett med uåpnede kartonger, og er vanskelig å stappe. Korken går i søpla.

  SvarSlett
 6. Jeg bruker veldig lite melk og må bare innrømme at jeg ikke har reflektert over saken.

  Tine har ikke spurt meg heller.

  Klem fra Astrid

  SvarSlett
 7. Bravo!

  (Kan det være Q-folk de har spurt?)

  SvarSlett
 8. oh - jeg er jo himmelråbende enig med dig - også selv om jeg sidder i Danmark. Vi er en stor familie - men drikker ikke så meget mælk som andre altid tror - vi bruger vel mellem 7 og 10 L sødmælk om ugen. Vi køber kun mælk fra ét af de danske mejerier; Thise Mejeri - www.thise.dk - der laver økologisk og uhomogeniseret mælk - og her spurgte Thise Mejeri faktisk os kunder OM vi var til plastikskruelåg!! Og svaret var nærmest eentydigt - og rungende klart NEJ TAK - så der kom IKKE skruelåg på katonerne - DEJLIGT!!!

  SvarSlett
 9. Det er vanskeleg å halde orden på dei opna og uopna..
  spesielt med tre gutar i familien..
  ikkje spurt meg heller :-)

  SvarSlett
 10. Her har jeg glatt hoppet over alle de andre kommentarene, sånn at jeg ikke skulle bli påvirket! Det er nemlig bare noen små uker siden vi fikk melkepakker med skrukork i butikkene her, og foreløpig bare på lettmelk. Nå har jeg brukt noen liter siden da, og må si meg enig med deg: den korka er da bare i veien, jeg liker den ikke!

  SvarSlett
 11. Ikke spurt meg heller!
  Jeg har egentlig bestmet meg for å ikke irritere meg over bagateller i hverdagen, men den korken....

  SvarSlett
 12. Jeg synes de er helt geniale. Det beste er jo at melken holder seg bedre. Selv etter at melken har gått ut på dato.

  SvarSlett
 13. Jeg kunne ikke vært mer enig!!!

  SvarSlett
 14. Jeg liker IKKE de med skrukork. Datteren min har lenge brukt å drikke laktoseredusert, og de kommer med skrukork, og jeg har lenge vært irritert på disse korkene. Da vanlig melk kom med korker var jeg særdeles lite fornøyd. Korkerne er noe herk!!!!

  SvarSlett
 15. Så enig, så enig! De gamle er best.

  SvarSlett
 16. La oss drikke rosévin istedet, he he. Anbefaler sprudlende Bouvet Rosé Excellence. Den er halvtørr. Dersom du liker det søtt kan du prøve det nyeste med jordbærsmak; Fresita. Den er ganske søt, men deilig med litt av. Er egentlig ikke ordentlig rosévin da. En uten bobler; Chill out. Den kan du få i kartong. :-)

  SvarSlett
 17. Ingen har spurt meg heller...Liker skrukork. Vi er mye på farten til/fra hytta, og da er det godt at man kan stole på at kartongen er tett.
  Men her går det bare i Q-melk og de har vindu på sine kartonger. Greit å se om den er åpnet.
  Man det der med skrukork og gjenvinning har ikke jeg skjønt. Her går korken i plastsøppel, og kartongen åpner jeg helt opp, skyller, tørker og bretter. Hvorfor der det viktig at korken sitter på???

  SvarSlett
 18. Syns det er helt topp med skrukork. Ikke noe problem å brette.Hos oss ligger de uåpna ,mens den åpna står i døra.

  SvarSlett
 19. Er så enig med deg. Vi har hatt disse kartongene lenge, og selv om det kan være praktisk med skrukork så er de vonde å helle av. og enda verre å brette og stappe. Løsningen her har blitt at jeg kjøper halvannen liters kartonger på Rema 1000 istedet. De kartongene har nemlig ikke skrukork, hurra :)

  SvarSlett
 20. Det er sjelden jeg har melk i huset,så jeg tenker vel ikke så mye over det. Men på jobb har jeg prestert å riste en kartong med Biola, bare for å oppdage at korka ikke var skrudd skikkelig igjen. Det var bare å legge seg på kne og tørke opp igjen.

  SvarSlett
 21. Endelig noen som er enig med meg:) Kartonger med kork er noe herk når det kommer til skyll-brett-stapp, og barna- ja selv gubben tar fort feil når det kommer til hvem som skal på bordet. Her har vi heldigvis ikke fått Tine med skrukork, og vi er så heldige å ha 1,5 liters kartonger i tillegg- herlig når man drikker mye melk! For min del vil jeg gjerne ha disse 1,5 litrene i lang tid fremover:)

  SvarSlett
 22. Hihi .. her var mange grunner til både det ene og det andre .. :o) Selv foretrekker jeg skrukork. Og det til tross for at man kan ta feil kartong :o) Selv drikker jeg av "min" kartong og er ikke det minste bekymret for at det skal kunne være noe uhygienisk ifht det. Men da skal det bemerkes at det er kun jeg som drikker den typen melk :o) Jeg har problemer med at melk tiltrekker seg matlukt og -smak fra det som evt finnes i kjøleskapet .. det er ikke et problem med skrukork-kartonger .. heldigvis :o) De er lette å frakte med seg til/fra "hytta" og kan ligge selv om de er åpnet. I tillegg slipper man å bli megasur for at kartongene ikke lar seg åpne som de skal .. :o)

  SvarSlett